Kurt Cobain'in Parçalanmış Gitarı açık arttırmayla satıldı


Kurt Cobain'in Parçalanmış Gitarı açık arttırmayla satıldı

Saç tellerinin ardından şimdi de Kurt Cobain'in gitarı açık arttırmayla satıldı. "Boşver!" kaydederken hurdaya çıkarmıştı.

Kurt Cobain'in (1967-1994) parçaladığı bir gitar açık artırmada çok paraya satıldı. Basında çıkan haberlere göre, bilinmeyen bir alıcı enstrüman için 596.900 $ ödedi. Müzayede Cumartesi günü New York'taki Hard Rock Cafe'de gerçekleşti. Organizatörler, 60.000 $ ile 80.000 $ arasında bir nihai teklif bekliyorlardı.


Kurt Cobain'in, Nevermind albümünde Nirvana ile çalışırken gitarı mahvettiği söyleniyor. 1991'de piyasaya sürüldü ve grubun atılımını işaret etti. Cobain beklenmedik başarı ile baş edemedi. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden şarkıcı, 5 Nisan 1994'te intihar etti.


Müzayedeye çıkarılan alet, siyah bir Fender Stratocaster'dır. Enkazdan yeniden birleştirildi, ancak artık oynanamıyor.

"Kurdt Kobain"den müzisyen dostlara selamlar

Üç Nirvana üyesi gitardaki imzalarıyla kendilerini ölümsüzleştirdiler. "Kurdt Kobain" imzalı Cobain'e ek olarak, 54 yaşındaki Dave Grohl ve 58 yaşındaki Krist Novoselic de imza attı.

Cobain ayrıca gitarda arkadaşı Mark Lanegan'a bir ithaf yazdı. Screaming Trees şarkıcısı, 2022'de 57 yaşında öldü. Cobain, "Had-down rock yıldızı" selamını imzaladı.

Kurt Cobain hatıraları yüksek talep görüyor. İki yıl önce "MTV Unplugged" konserinde çaldığı akustik gitar 6 milyon dolara satıldı. Ayrıca 2021'de bir hayran, grunge simgesinden altı saç teli için 11.600 dolar harcadı.