Michael Gambon'dan Kötü Haber: Michael Gambon öldü


Michael Gambon'dan Kötü Haber: Michael Gambon öldü

“Harry Potter” hayranları “Profesör Dumbledore”un ölümüne yas tutuyor: Michael Gambon öldü

Sekiz "Harry Potter" film uyarlamasının altısında "Profesör Dumbledore"u canlandıran aktör, 82 yaşında zatürre nedeniyle hayatını kaybetti. Ajansı bunu perşembe günü duyurdu.

“Sör Michael Gambon'un kaybını duyurmaktan dolayı yıkıldık. Sevgili bir eş ve baba olan Michael Gambon, eşi Anne ve oğlu Fergus'la birlikte hastanede huzur içinde öldü." İngiliz-İrlandalı aktörün ailesi açıklamada şunları söyledi.


Nazik, bilge ve uzun beyaz sakallı: Michael Gambon, 2004'ten 2008'e kadar "Harry Potter" film serisinde Hogwarts müdürü "Albus Dumbledore"u canlandırdı.

Gambon'un başta tiyatro oyuncusu olmak üzere sinema ve televizyonda olmak üzere yaklaşık elli yıla yayılan bir kariyeri vardı.


İleri yaşlarda “Harry Potter” filmleriyle dünya çapında tanındı. Rolü: Hogwarts büyücülük okulunun müdürü olan Sihirbaz "Albus Dumbledore". Gambon, üçüncü filmdeki rolü 2002'de ölen aktör Richard Harris'ten († 72) devraldı.


Gambon son sinema görünümünü 2019'da Renée Zellweger (54) ile birlikte biyografik film "Judy"de yaptı. Aktör bir zamanlar “James Bond” olarak da tartışılmıştı. Daha sonra rol Sean Connery'ye († 90) verildi.


Harry Potter ve Melez Prens'te Profesör Horace Slughorn rolünde Jim Broadbent ve Profesör Albus Dumbledore rolünde Michael Gambon. Gambon arkasında üç çocuk bırakıyor. 2007 ve 2009 doğumlu iki küçük çocuğun annesi, eşi değil, uzun süredir birlikte olduğu Philippa Hart'tır.