nane;Zihni Açiyor


nane;Zihni Açiyor
Gerektiginde besin maddesi gerektiginde ise sifa kaynagi olan nane; yüzyillardan beri saglikli beslenmeye dikkat eden kisilerin tercihi olmustur. Faydasi saymakla bitmeyen nanenin, en önemli faydalari...

İçerigi zengin

Çok fazla miktarlarda tüketilmemesine ragmen nanenin içerigi zengin. Lif bakimindan zengin, kalorisi düsük olan nane özellikle iyi bir antioksidan ve A vitamini kaynagidir. Ögünlerinize nane eklemeniz, saglikli beslenme için yapacaginiz küçük ama etkili bir adim olacaktir.

Bagirsak sagligi

Son günlerde yaygin bir problem olan hassas bagirsak sendromu, beslenme düzeninde yapilan hatalardan kaynaklaniyor. Diyetinize ekleyeceginiz nane yagi kapsülleri, bagirsak hastaliklarina karsi vücudunuzu daha dirençli yapacaktir.

Hazimsizlik giderici

Yapilan arastirmalara göre, mide hareketlerini hizlandiran ve dolayisiyla midedeki yemeklerin sindirim sürecini arttiran nane yagi; hazimsizlik sorunlarini ortadan kaldiriyor. Bir bardak ilik suya damlatacaginiz birkaç damla nane yagi; midenizi rahatlatacaktir.

Beyin fonksiyonlarini gelistirir

Keskin aromatik kokuya sahip olan nane bitkisi, tipki bir kafein gibi etki göstererek zihni açiyor; zinde ve uyanik kalmanizi sagliyor. Hafizayi güçlendiren, nane beyin fonksiyonlarini arttirici yönde etki gösteriyor.

Emzirme acilarini azaltir

Bebegini emziren annelere müjde! Yapilan arastirmalar ve çalismalar gösterdi ki nanenin içerigindeki esansiyeller gögüsde olusan emzirme agrilarini ortadan kaldirici ve tedavi edici yönde etki gösteriyor. Dilerseniz bir kaç damla nane yagi ile agrili bölgeye masaj yaparak etkisini gözlemleyebilirsiniz.

Grip belirtilerini giderir

Nefes açici özelligi ile bilinen nane; grip ve nezle gibi hastaliklarda burun tikanikligini çözerek hastanin daha kolay nefes almasini ve dolayisiyla daha hizli iyilesmesini sagliyor! Dilerseniz bunu 1 cam kaseye koydugunuz yarim litrelik sicak suya birkaç damla nane yagi ve nane yapragi katip, buharini soluyarak gözlemleyebilirsiniz.

Agiz kokusunu giderir

Agir kokulu bir yemek yedikten sonra sakiz çigneyerek bu kokuyu agzinizdan giderebilirsiniz fakat bu kalici bir çözüm olmayacaktir. Kalici olarak agiz kokusunu gidermenin yolu; nane çayi içip, taze nane yapraklari yiyerek agizdaki kötü kokuya yol açan bakterileri öldürür.

Tüketmek oldukça kolaydir

Sagliga faydali birçok besinin aksine naneye ulasmak ve diyetinize eklemek oldukça kolaydir. Dilerseniz salatalarinizda, caciklarda ve yemeklerde kullanabileceginiz naneyi vücudunuzda kullanmak için ise aromaterapi veya masaj yöntemlerini tercih edebilirsiniz.