Lila Moss, annesi Kate Moss'tan ilham alan transparan elbise giyiyor


Lila Moss, annesi Kate Moss'tan ilham alan transparan elbise giyiyor

21 yaşındaki model, Nensi Dojaka tasarımı ve süper model annesinin kişisel mücevher koleksiyonundan vintage altın kaplamalarla süslenen Moda Ödülleri'ne katıldı.

Kate Moss, 90'lı yıllarda transparan Liza Bruce dar elbise ve iç çamaşırından başka bir şey giymediğinde manşetlere çıkmıştı. Şimdi kızı Lila Moss, annesinin terzilik mirasını kendine ait ten rengi bir elbiseyle kutluyor.

Pazartesi gecesi, 21 yaşındaki Lila, bu yıl Londra'daki Moda Ödülleri'ne, Kate'in 30 yıl önceki ikonik görünümünden doğrudan ilham alan metalik şeffaf Nensi Dojaka elbisesiyle çıktı.

Lila, Vogue'a gecedeki topluluğu ve adaylardan biri olan Arnavut tasarımcıyla yaptığı işbirliği hakkında şunları söyledi: "Zarif, şık ve seksi olmayı seviyorum ve Nensi'nin tasarımları tüm bu hislerin mükemmel dengesini oluşturuyor, bu yüzden kendime güveniyorum." .


Lila Moss, annesi Kate Moss'un "oldukça havalı" olduğunu fark ettiğinde "15 veya 16" yaşında olduğunu söylüyor.

Lila, yere kadar uzanan elbiseyi iç çamaşırı tarzı detayları sayesinde "çok klasik" bir Nensi Dojaka numarası olarak tanımladı: pileli kuplar, çapraz ve ribana yakalar. Silüet hakkında "Bir bakıma bana zırhı hatırlatıyor" dedi.


Model, dar tek parçayı arsız yüksek belli iç çamaşırlarıyla, dolabından Saint Laurent topuklu ayakkabılarıyla ve Vogue'a göre Kate'in mücevherlerinden çıkardığı vintage altın damla küpelerle eşleştirdi.

Dojaka ayrıca bu özel görünüm üzerinde gelecek vaat eden modelle neden işbirliği yapmak istediğini anlattı. "Lila, kendi kurallarını koyma arzusu olmayan genç bir kadının mükemmel bir örneği; kendine olan güveni, duygusallığını kucaklamasına olanak tanıyor ve kendi kadınlığına sahip olan Nensi Dojaka kadını için ideal bir seçim."


Kate Moss ve Lila Grace Moss, anne-kız Pink Fendi'yi koordine ederek Met Gala'ya katıldı

Lila'nın son zamanlardaki kırmızı halı görünümü, onun "anne-kızı için" tarzında modellenmiş bir kıyafet giydiği ilk sefer olmayacak.

Mart ayında Vogue'a "sürekli olarak" Kate'in tarzını kopyaladığını, "her zaman siyah, gri ve dar kot pantolon giydiğini" söylemişti.

Ancak birkaç yıl öncesine kadar Lila, Kate'in aslında "oldukça havalı" bir insan olduğunu düşünüyordu ve annesinin statüsünün boyutunu kavramaya başladı.

Lila, anne-kız ikilisinin son Britanya Vogue kapak hikayesinde, "İnsanların 'süper model Kate Moss'tan ne kadar etkilendiklerini fark etmeye başladım" dedi. "Onun gerçekten oldukça havalı olabileceğini ancak 15 veya 16 yaşlarında fark etmeye başladım."


Lila, "İş hayatını her zaman ev hayatımızdan ayrı tuttu" diye ekledi. "Gerçi beni bir Topshop toplantısına götürdüğüne ve bana ilk kez sakızla balon şişirmeyi öğretmeye çalışırken her şeyin durma noktasına geldiğine dair bir anım var."


Yıllar geçtikçe, güçlü çift kırmızı halıda birlikte yürüdü.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, 2023 Met Gala'da sevimli bir görünüm için şık süper yıldızlarını eşleştirdiler ve Fendi'nin uyumlu bebek pembesi görünümlerini giydiler. Ayrıca sonbaharda Londra Moda Haftası sırasında Vogue World defilesinde yürüdüler.