Kadinlari Atesleyecek 10 Öneri


Kadinlari Atesleyecek 10 Öneri
Metabolizmanizin yavas çalistigini düsünüyorsaniz size önerdigimiz bu yöntemlerle daha hizli çalisan bir metabolizmaya sahip olabilirsiniz.

1-Kahvalti Yapmak

Güne kahvalti ile baslamak gece boyu yavaslamis olan metabolizmayi hizlandirma konusunda en etkili yoldur. Özellikle peynir, süt gibi protein kaynaklari tüketmek metabolizmanizin daha hizli çalismasini saglar.

2-Dengeli Beslenmek

Protein, karbonhidrat ve yaglar yönünden dengeli beslenmek vücudunuzun ihtiyaç duydugu besin ögelerini almasini saglar. İhtiyacini karsilayan metabolizma hizli çalisir.

3-Lifli Beslenme

Tam tahil ununun, tam tahilli mamullerin, sebzelerin, meyvelerin düzenli ve yeterli tüketimi özellikle bagirsaklarin düzenli çalismaya devam etmesi için gerekli olan besin lifini içerir.

4-Yeterli Su İçmek

Vücutta gerçeklesen islemler için vücudun su kullanmasi gerekir. Özellikle de olusan toksinlerin vücuttan atilmasi için su içmek sarttir. Günde 2-2,5 litre su için.

5-Ara Ögün Yapmak

Günde iki ögün yapmak ya da hiçbir sey yemeden günü geçirmek metabolizma hizi konusunda yapilan en büyük hatalardir. Uzmanlarin önerdigi az ve sik beslenme sekli yani en fazla 3 saat araliklarla ögün düzeni olusturmak metabolizmanin hizlanmasini saglar.

6-Düzenli Spor/Egzersiz Yapmak

Her gün araliksiz en az 30 dakika spor veya egzersiz yapmak yavaslamis olan metabolizmayi hizlandirmanin en garanti yoludur. Spor ya da egzersiz mümkünse açik havada ve ritmik sekilde yapilmali. Düzenli nefes alarak vücuda yeterli oksijen girisi saglanmalidir.

7-İdeal Kiloda Olmak

Fazla kilo vücuttaki yag kütlesinin gereginden fazla olmasindan kaynaklanir. Yag kütlesi ise fazla enerji depolaridir. Yani yag kütlesi enerji harcamaz. Hatta fazla olmasi metabolizmanin düzgün çalismasini önleyeceginden metabolizma hizini yavaslatir. Varsa fazla kilolarinizdan kurtulmak metabolizmanizi oldugundan daha çok hizlandiracaktir.

8-Baharat Tüketimi

Zencefil, aci pul biber, karabiber, kekik gibi baharatlar metabolizmayi hizlandirir. Ana yemeklerinize, süt ya da yogurda veya salatalariniza bol baharat ekleyerek metabolizmanizin daha hizli çalismasini saglayabilirsiniz.

9-Kas Kütlenizi Arttirin

Vücudumuzun enerji yakan bölümleri kaslarimizdir. Ne kadar çok kasa sahip olursak vücudumuz o kadar enerji yakar ve hizli çalisir. Düzenli olarak agirlik çalismasi yapip kas kütlenizi artirabilirsiniz.

10-Yeterli ve Düzenli Uyuyun

Gündüz çalisip yorulan metabolizmanin gece dinlemeye ihtiyaci vardir. Dinlenmeyen vücut yorgun olacagindan gerekli hizda çalisamayacaktir. Özellikle 24.00 – 04.00 saatleri arasinda uyumak vücudu onarir, hormonal dengeyi saglar, metabolizma hizini düzenler