Ünlü aktör Carl Weathers 76 yaşında hayatını kaybetti


Ünlü aktör Carl Weathers 76 yaşında hayatını kaybetti

Sylvester Stallone, "Rocky" filminin başrol oyuncusu Carl Weathers'ın ölümünün yasını tutuyor


Amerikalı aktör Carl Weathers 76 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi bunu, diğerlerinin yanı sıra ABD'deki “Deadline” dergisinde de yer alan bir bildiriyle duyurdu. Weathers'ın 1 Şubat 2024 Perşembe günü uykusunda huzur içinde öldüğü belirtiliyor. Aktör, öncelikle 1970'lerdeki "Rocky" film serisindeki Apollo Creed rolüyle ünlendi. Açıklamada ayrıca Weathers'ın olağanüstü bir hayat yaşayan olağanüstü bir insan olduğu belirtildi. Aile, "Carl Weathers'ın vefatını duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.


14 Ocak 1948'de New Orleans'ta doğan oyuncu, 50 yıllık sinema kariyerinde 75'in üzerinde film ve televizyon dizisinde rol aldı. Disney+ "Star Wars" dizisi "The Mandalorian"ın üç sezonunda en son dokuz bölümde bir ödül avcısı loncasının başı olan Greef Karga'yı canlandırdı. Aynı zamanda "The Mandalorian"ın iki bölümünü de yöneten Weathers, 2021'de Emmy'ye bile aday gösterildi. Daha geçen ay onun aynı zamanda planlanan "The Mandalorian & Grogu" filminde de rol alacağı doğrulandı. Kariyerindeki bir diğer dönüm noktası ise aksiyon destanı “Predator”da 76 yaşındaki Arnold Schwarzenegger'le birlikte oynadığı ana rollerden biri oldu.


Carl Weathers “Rocky” yıldızı öldü

Ünlü aktör Carl Weathers 76 yaşında hayatını kaybetti! - Magazin Haberleri

Carl Weathers, Apollo Rocky rolüyle dünyaca ünlü oldu.

ilk dört "Rocky" filminde efsanevi Apollo Creed'i canlandırdı. ABD'li aktör Carl Weathers 76 yaşında hayatını kaybetti.

Carl Weathers, Sylvester Stallone ile birlikte atılımını gerçekleştirdi

Ancak Sylvester Stallone ile birlikte dünya çapında boks şampiyonu Apollo Creed olarak tanındı. Başlangıçta 1976'nın ilk "Rocky" bölümünde Rocky Balboa'nın rakibiydi. Devam filminde üç yıl sonra "Rocky II"de bir rövanş vardı. Ayrıca 'Rocky III' ve 'Rocky IV' filmlerinde de başrol üstlendi. İkinci filmde rolü, 66 yaşındaki Dolph Lundgren'in canlandırdığı Rus dövüşçü Ivan Drago'ya karşı ringde öldü.


"Kesinlikle harikaydı": Sylvester Stallone, Carl Weathers'ın ölümünün yasını tutuyor. Arnold Schwarzenegger de meslektaşını hatırlıyor.

77 yaşındaki Sylvester Stallone, duygusal bir sosyal medya paylaşımında 76 yaşında ölen "Rocky" filmindeki rol arkadaşı Carl Weathers'ı (1948-2024) anıyor.

Stallone, Instagram'da paylaştığı videoda oyuncu arkadaşından bahsederken arkasında ikilinin filmden bir tablosu görülüyor.


Stallone, "Bugün benim için inanılmaz derecede üzücü bir gün" diye başladı. "O kadar üzgünüm ki sana anlatamam." Carl Weathers'ın "hayatımın, başarımın ayrılmaz bir parçası" olduğunu ekledi. Weathers "odaya girdiğinde ve onu ilk kez gördüğümde, kendimi muhteşem hissettim. Ama ne kadar muhteşem olduğunu fark etmemiştim. O olmasaydı, 'Rocky' ile başardıklarımızı asla başaramazdım. Kesinlikle harikaydı. sesi, cüssesi, gücü, atletik yeteneği ama daha da önemlisi kalbi, ruhu."


Stallone şöyle devam etti: "Korkunç bir kayıp. Ve burada, bu fotoğrafın önünde duruyorum çünkü bu, muhtemelen ringde birlikte olduğumuz son andı ve bunu asla unutmayacağım. Büyüleyiciydi. Ve o şansı yakaladım." onun hayatına katılabilmek için."