Orgazm Hakkinda Bilmediyiniz 20 Gerçek


Orgazm Hakkinda Bilmediyiniz 20 Gerçek
Orgazm Hakkinda Bilmediyiniz 20 Gerçek

Eger orgazm olamiyorsaniz, belki de bu yaziyi okumanin tam da zamanidir. Size ve sevgilinize yardimci olmasi için, Orgazm Cevaplari Rehberi (The Orgasm Answer Guide) kitabindan birkaç madde seçtik. Bu bilgilerle bir an önce yataga girmek için sabirsizlanacaksiniz!


1. Erkek arkadasinizin orgazmi nasil hissettigini merak ediyor musunuz ? Arastirmalar, kadinlarla erkeklerin zevk aninda yasadiklarinin birbirine çok benzedigini ortaya çikarmis.

2. Bir erkegin orgazma ulasmasi için ortalama iki ila 10 dakika gerekirken, kadinlarin 20 dakikaya ihtiyaca var.

3. Orgazm süresi bakimindan biz çok daha sansliyiz çünkü erkeklerin orgazmi üç ila 15 saniye arasinda sürüyor.

4. Orgazm kelimesinin asli, Yunanca bir kelime olan Orgasmos'tan geliyor. Anlami ise, hevesli ve heyecanli olmak.

5. Kadinlar bosaldiginda bir miktar açik renkli sivi salgiliyor


6. Erkek arkadasinizin cinsel organinin boyutu hiçbir önem tasimiyor çünkü yataktaki uyumunuzun asil belirleyicisi aranizdaki çekim.

7. Kadinlar, orgazm olduktan sirada özellikle karin bölgelerinde bir hareketlenme hissediyorlar. Bu da, spermlerin yumurtaya ulasmasini saglayan hareketi tetikliyor. Ama regl döneminde bu hareket tam zit yönde oluyor.

8. Yasiniz ilerledikçe orgazma ulasma süreniz azaliyor. Dolayisiyla hemen çalismaya baslamanizda hiçbir sakinca yok !

9. Sizi zevkten çildirtan o noktaya dokundugu anda, sevgilinizin cinsel organi hiç olmadigi kadar hassaslasiyor.

10. Orgazm olurken gülmek yerine neden hafif kizgin bir surat ifadesi takindiginizi biliyor muydunuz ? Çünkü tam bu esnada beyninizin aci ve orgazmi kontrol eden kisimlari çalisiyor

11. Sanki ayaginizi bir yere çarpmissiniz gibi bir ifadeye bürünmenizin bir diger artisi ise, o sirada aciya her zamankinden az duyarli olmanizdir.

12. Uyurken de doruga ulasmaniz mümkün ama uyandiginizda kendinizi seks konusunda çok istekli hissetmeniz uyurken kendi kendinize bir sey yaptiginiz anlamina gelmez. Çünkü aldiginiz zevk, fiziksel bir uyandan çok beyninizde yarattiginiz imajlara dayanir.

13. Yasadiginiz bir orgazm, sadece iki veya üç kalori yakmanizi sagliyor. Sevisme esnasinda ise ortalama 50 kalori civarinda enerji harciyorsunuz. İste daha çok sevismek için bir sebep daha !

14. Arastirmalar, orgazmin sagliginizi olumlu etkiledigini ortaya çikardi. Faydalari ; yasam kalitenizin artmasi, ömrünüzün uzamasi ve bagisiklik sisteminizin güçlenmesi seklinde siralayabiliriz. Ayrica mutlu bir seks hayatinin kalp krizi ve kanser riskim azalttigini da ekleyelim.

15. Çok nadir olarak rastlansa da. Bazi erkekler orgazm anini çok kuvvetli yasadiklarindan bu esnada ölebiliyorlar. Bu olasilik, sevgililerini aldattiklarinda daha da artiyor.

16. Yaslan 18 ve 59 arasinda degisen her üç erkekten biri erken bosalma sorunu yasiyor. Tabii maalesef bu da neredeyse ayni sayida sinirli kadina denk geliyor !

17. G-noktasindaki G harfi,konu hakkinda 1950 yilinda arastirma yapan bilimadami Granfenberg'in ilk hafrini simgeliyor.

18. Sirf erkek arkadasinizi üzmemek için bazen orgazm taklidi yapmanizin kimseye zarari olmaz . Ama o ani gerçekten yasadiginizda kalap atislarinizin hizlanmasi, nefes alip verislerinizin artmasi, gözbebeklerinizin büyümesi ve cildinizin kizarmasi hiç de saklanacak seyler degil.

19. Erkeklerin orgazmi kadinlarinkine benziyor olsa da, kadinlarin ki dalgalar halinde geliyor. Erkeklerse zevkin doruguna bir anda çikiyorlar.

20. Erkekler hayatlari boyunca ne kadar çok orgazm yasarsa, prostat kanserine yakalanma riskleri o kadar azaliyor. O zaman ikiniz de daha ne bekliyorsunuz ki ?