Sperm Sayisini Artiran Besinler


Sperm Sayisini Artiran Besinler
Günümüzün en büyük sorunlarindan biri olan kisirlik durumunun sadece kadinlardan kaynakli olmadigi, erkeklerden de kaynaklandigi artik biliniyor. Erkeklerin sperm kalitesinde ve sayisinda düsüs meydana geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmani Çagatay Köskeroglu,sperm sayisini arttiran besinleri açikladi

Son yillarda teknolojinin de gelismesi ile birlikte hayatimizdaki yeri artan zararli isinlar, kucaklarimizdan düsürmedigimiz bilgisayarlar, cebimizden çikarmadigimiz telefonlarin yani sira, günlük yasantimizda ki stres, vücudumuzda biriken toksik maddeler ve agir metaller sonucunda erkeklerde testosteron seviyesinde bir düsüs ve buna bagli olarak üreme oraninda büyük bir azalma görüldügünü konusun uzmanlari bildiriyor.

Bunlarin yani sira; sismanlik, fast-food gidalar, trans yag içeren besinler, sigara, tütün, uyusturucu, alkol kullanimi, uzun süre sabit bir sekilde oturma, testislerin asiri isinmasi da testosteron seviyesinde azalma ve iktidarsizlik sorununun görülmesinde bas faktörler oldugunu da arastirma sonuçlari ortaya koyuyor.

Testosteron seviyesi nasil artisa geçer?

Testosteron seviyesindeki bu düsüsün durdurulmasi ve tekrar artisa geçmesinin en uygulanabilir yolu saglikli beslenmeden geçiyor. Bazi besinler var ki, resmen mucizevi etki gösteriyor. İste o besinler:

Muz: İçerdigi bromelain enzimi sayesinde libidonun artmasini saglar ve cinsel istegi arttirir.

İstiridye: İçerdigi çinko sayesinde testosteron artisini, sperm seviyesinin ve kalitesinin artmasini saglar



Uskumru: D vitaminin en büyük kaynaklarindan olan bu besin testosteron miktarinin artmasini saglamaktadir.

Kuskonmaz ve brokoli: İçerdigi Folik Asit (B9) vitamini sayesinde düzenli tüketildiginde testosteron seviyesi üzerinde ciddi artislar meydana getirmektedir.

Yumurta: İçerdigi E vitamini sayesinde kisirligin azalmasina yardimci olur.

Asya ginseng: Yorgunluk hissi ve iktidarsizlik durumunda kullanimi önerilen ginsengin testosteron seviyesi üzerinde artis sagladigi gözlemlenmistir.

D3 vitamini: Beslenmelerinde D3 vitamini arttiran kisilerin testosteron seviyelerinin 4 kat arttigi gözlemlenmistir.

Kirmizi et: İçerdigi çinko sayesinde serum testosteron düzeyinde artis saglamaktadir

Bitkisel yaglar: Bilinçli miktarda tüketildigi takdirde kolestrol degerini düsürüp, kalp ve damarlarin sagligini koruyarak ereksiyon durumunu ve sperm seviyesi arttirir.

Ispanak: Magnezyum açisindan yüksek oldugundan testosteron seviyesini %24 oraninda arttirdigi görülmektedir.

Bitter çikolata: İçerdigi L - Arginine aminoasiti sayesinde testosteron miktarinin artmasini saglamaktadir.

Sabah kalktiginizda almaniz gereken protein miktarini 1-2 adet yumurtadan, ana ögünlerden yaklasik 2,5-3 saat sonra yapmaniz gereken ara ögünlerde meyve tercihinizi muzdan, yemekleri de kullandiginiz yagi zeytinyagindan yana kullanarak, ögle ve aksam yemeklerinde ise balik veya kirmizi et tüketerek testosteron seviyenizin artmasini saglayabilirsiniz