Sydney Sweeney: boksör Christy Martin olarak kamera karşısına geçecek.


Sydney Sweeney: boksör Christy Martin olarak kamera karşısına geçecek.

Sydney Sweeney şu anda Hollywood’da zirveye çıkmak için mücadele ediyor’ Şimdi oyuncu yeni bir rol üstlendi.

26 yaşındaki Sydney Sweeney, yakında 55 yaşındaki profesyonel boksör Christy Martin olarak kamera karşısına geçecek. Deadline'’a doğruladığı üzere, yönetmen David Michôd (51) tarafından yönetilen, efsanevi atlet hakkındaki biyografik filmde başrolü oynayacak. Henüz adı belli olmayan proje, Christy Martin'in 1990'ların en ikonik kadın boksörü olma yolundaki yükselişinin gerçek hikayesini anlatacak ve hayatının iniş çıkışlarını keşfedecek.


En son korku filmi "Immaculate"de görülen Sweeney, rol konusunda heyecanlı. Boksa karşı kişisel bir tutkusu var. Amerikalı, film portalına şunları söyledi: "12 ila 19 yaşları arasında güreşçiydim ve kickboks yapıyordum. Ringe geri dönmek, antrenman yapmak ve vücudumu değiştirmek beni heyecanlandırıyordu." Kendine meydan okumayı seviyor.


Christy Martin'in hikayesi kolay değil

Yine de Sydney Sweeney'in de bu göreve saygısı var. "Christy'nin hikayesi kolay değil, fiziksel ve duygusal açıdan zorlu, taşınması gereken çok fazla yük var" diye vurguladı. Ancak boksörün hayatını beyazperdeye taşımak zorunda olduğunu hissediyor.


Projenin önümüzdeki hafta Cannes'da uluslararası alıcılara sunulması bekleniyor. Yönetmen David Michôd senaryoyu Mirrah Foulkes ile birlikte yazıyor. Yapımcıya göre Christy Martin biyografik film üzerinde çalışacak. Şu anda Sweeney ile birlikte rolleri kimin oynayacağı bilinmiyor.


Christy Martin'in hikayesi muhteşem ve dramatik. 1990'larda kadın boksunu popülerleştirmeyi başardı. Ancak özel hayatında cehennemi yaşadı: Kocası ve kendisinden 25 yaş büyük menajeri James Martin ile olan evliliğinde yaşadığı taciz nedeniyle uyuşturucu bağımlılığına kapıldı ve intihar düşünceleriyle boğuştu. Amerikalı kadın kendisine eşcinselliğini anlattıktan sonra 2010 yılında onu öldürmeye çalıştı.