Eurovision Şarkı Yarışması 2024'ü İsviçre aldı - Nemo parmağını kesti


Eurovision Şarkı Yarışması 2024'ü İsviçre aldı - Nemo parmağını kesti

Eurovision Şarkı Yarışması 2024'ün favorilerinden biri kazandı: İsviçre'den Nemo, "The Code" şarkısıyla kazandı. Ancak sahnedeki tezahüratlar biraz fazla çılgına dönüyor: Kupa kırılıyor ve Nemo yaralanıyor.

İsviçre, tüm zamanların muhtemelen en politik Eurovision Şarkı Yarışmasını kazandı. İsveç'in Malmö kentinde sokaklarda çok sayıda protestonun eşlik ettiği 68. Eurovision Şarkı Yarışması, 11 Mayıs 2024 Cumartesi akşamı neredeyse sorunsuz bir şekilde sona erdi. Almanya da mutlu olabilir: 28 yaşındaki şarkıcı Isaak, "Always On The Run" adlı şarkısıyla 12. sırada yer aldı.


İsveç Veliaht Prensesi Victoria ESC'yi açtı

Final, 46 yaşındaki İsveç Veliaht Prensesi Victoria tarafından açıldı. Kısa bir video mesajında, Kral Carl XVI'nın kızı şunları söyledi. 78 yaşındaki Gustaf, seyirciyi selamlayarak katılımcılara iyi şanslar diledi. Bunu 77 yaşındaki İsveçli şarkıcı Björn Skifs'in performansı izledi ve katılan 25 sanatçı ABBA, Icona Pop ve Roxette'in hitleriyle başlayarak arenaya girdi.


Norveçli ikiz kardeşler Marcus ve Martinus (22), ev sahibi ülke İsveç adına yarışmanın açılışını "Unutulmaz" adlı şarkıyla yaptı. Bunu, Alyona Alyona ve Jerry Heil'le birlikte Ukrayna ve Ukraynaca ilahilerle güçlü bir alkış marşı olan "Teresa ve Maria" şarkısı izliyor.


Alman Isaak'a büyük alkış

Ardından Alman katkısının ateşli performansı için hızlı bir sahne dönüşümü: Isaak, "Always On The Run" şarkısıyla heyecanlandı, seyirciler şaşırtıcı miktarda tezahürat ve alkışlarla ödüllendirildi. Bu yıl ilk kez şarkı yarışmasına liderlik eden 48 yaşındaki yorumcu Thorsten Schorn, "Hayır, Isaak'ın herhangi bir şarkısı yoktu. 'bok' kelimesi ESC'de tabu, bu yüzden dışarıda bırakıldı" dedi.


Tali ve "Fighter" adlı şarkısıyla Lüksemburg'un ardından Hollanda aslında beşinci sırada başlayacaktı ancak 26 yaşındaki şarkıcı Joost Klein finalden birkaç saat önce diskalifiye edildi. Bunun yerine, daha önce en büyük tartışmaya neden olan performans devam etti: 20 yaşındaki şarkıcı Eden Golan, yuhalamalara ve ıslıklara rağmen "Hurricane" performansını kendinden emin bir şekilde sergiledi.


Litvanya, performansını "Dünyaya Sevgiyi Yay" çağrısıyla tamamlayan Silvester Belt'in çok dans edilebilir şarkısı "Luktelk"i izledi. Daha sonra İspanya'dan Nebulossa, parti hiti "Zorra", bazı vodvil gösterileri ve yarı çıplak taklalarla herkesi heyecanlandırdı. Bunu, "(Nendest) narkootikumidest ei tea mi (küll) midagi" karmaşık başlığıyla Estonya'nın 5Miinust ve Puuluup takip ediyor. Thorsten Schorn, İrlandalı gösteri Bambie Thug'un sonraki performansını "Doomsday Blue" ile "Cumartesi akşamı bir tür şeytan çıkarma işlemi" olarak tanımlıyor.


Letonya, Yunanistan, Büyük Britanya, Norveç, İtalya ve Sırbistan'ın ardından Finlandiya da gecenin en tuhaf performanslarından birini Windows95man'den "No Rules" ile izledi. Ardından Portekiz, Ermenistan ve Kıbrıs ve son olarak İsviçreli Nemo gösterisi ve gecenin favorilerinden "The Code" performansı. Slovenya'nın performansının ardından Hırvatistan'ın favorisi Baby Lasagna'yı "Rim Tim Dagi Dim" izledi. Katılımcıların canlı performanslarına Gürcistan, Fransa ve Avusturya karar verdi.


Ayrıca ABBA'nın "Waterloo" ile kazandığı Grand Prix zaferinin 50. yıl dönümü olması da kutlanıyor. Yarışma bu akşam önceki yılların eski ESC kazananları tarafından gerçekleştirilecek: Avusturya'dan 35 yaşındaki Conchita Wurst ve 49 yaşındaki İsveçli Charlotte Perrelli ve 57 yaşındaki Carola.


İsviçre'ye erken fark

37 katılımcı ülkenin uluslararası jürisi puan verdiğinde, kısa sürede açık bir favori ortaya çıktı: İsviçre'den Nemo birbiri ardına "iki puan" aldı ve sonunda 365 gibi inanılmaz bir puanı sabırsızlıkla bekledi. Jürilerin de popüler olduğu ülkeler: Hırvatistan, Fransa ve İtalya.


Almanya'nın 2019'dan bu yana ESC'yi sondan veya sondan ikinci bitirmesi küçük bir sansasyon: Isaak, "Always On The Run" performansıyla 99 jüri puanı aldı; dolayısıyla son dört yılın toplamından daha fazla puan aldı. Estonya'nın dört puanla ve sonunculıkla yetinmesi gerekiyor.


Bardak kırılır ve Nemo yaralanır

Halk oylamasına gelince, hemen anlaşılıyor: Norveç bu yıl 16 puanla son sırada yer alırken, Avusturya sondan ikinci sırada yer aldı. Oylama İsrail için büyük bir değişime yol açıyor: Jüri oylamasından yalnızca 52 puan alan Eden Golan seyircilerden 325 puan alarak kısa süreliğine birinci sıraya yerleşti. Sonuçta Hırvatistan ve İsviçre birincilik için mücadele etmek zorunda kalacak. Toplam 591 puanla zafer "The Code" ile Nemo'nun oldu; bu, İsviçre'nin 1988'deki 56 yaşındaki Céline Dion'dan bu yana kazandığı ilk ESC zaferiydi. Alman Isaak, oylamanın ardından toplam 117 puan alarak on ikinci sırada yer aldı. yer .


Nemo buna pek inanamıyor. Ancak sahnede tezahürat yaparken olan oldu: Nemo diz çöküp kupayı havaya fırlattıktan sonra tekrar yere koymak istedi, 24 yaşındaki şarkı söyleme yeteneği çok fazla ivme kazandı ve kupa kırıldı. Eski adıyla Twitter olan X platformunda dolaşan kayıtlarda bunu görmek mümkün.


Basın toplantısında, yeni taçlandırılan ESC yıldızı parmağında bir alçıyla ortaya çıktı. Kupa kırıldığında Nemo'nun yaralandığı anlaşılıyor. Bunun için hızlı bir şekilde yedek bir bardak bulunur.

Kullanılan kaynaklar: eurovision.de, twitter.com

ETİKETLER