Eurovision Şarkı Yarışmasında isviçreli Nemo kupayı kırdı


Eurovision Şarkı Yarışmasında isviçreli Nemo kupayı kırdı

Zaferinin ardından Nemo, fazla coşkulu bir şekilde kupayı kutladı, Malesef kursağında kaldı kupayı kırdı.

24 yaşındaki Nemo, İsviçreli yıldızın finalde 591 puanla müzik yarışmasını kazanmasından sadece birkaç dakika sonra ESC birinciliği kupasını kırdı. “The Code” şarkısı jüriden 365, seyirciden ise 226 puan aldı.

kupa sahnede parçalandı

İsveçli 2023 ESC galibi 40 yaşındaki Loreen'in kupasını aldıktan sonra Nemo, çeşitli sosyal medya kuruluşlarının Show paylaşımlarına göre yerde oturmuş kupayı tutkuyla sallayarak Malmö'de son kez sahneye çıktı.


El yapımı sanat eseri, mikrofon şeklinde ve sağlam şeffaf camdan yapılmış. Gösterinin yıldızı tekrar ayağa kalkmaya çalıştığında Nemo, görünüşe göre kupayı sahneye çok sert bir şekilde çarptı. Sonuç: Kupanın yarısı sahnede, diğer yarısı ise hâlâ eldeydi. "St. Galler Tagblatt"a göre Nemo, kupanın kırıldığını ancak organizatörlerin yenisini verdiğini doğruladı. Görünüşe göre Nemo da olayda başparmağından yaralandı ve basın toplantısında elindeki bandaj görüldü.


1988'den bu yana ilk İsviçre zaferi

Bu, zaferin sevincini azaltmış gibi görünmüyor: "United By Music" sloganını taşıyan 56 yaşındaki Dion'un 1988'deki Eurovision Şarkı Yarışması finalindeki Céline'den bu yana İsviçre adına ilk ESC zaferini kazandı. Uzun süredir favori olarak kabul edilen 28 yaşındaki Hırvat Bebek Lazanya ve "Rim Tim Tagi Dim" adlı şarkısı ikinci sırada yer aldı. Ukraynalı Alyona Alyona (32) ve Jerry Heil (28), “Teresa & Maria” adlı şarkısıyla üçüncü oldu. 29 yaşındaki Alman Isaak, oylama sonrasında toplam 117 puan toplayarak on ikinci sırada yer aldı.

ETİKETLER