Bir ay boyunca seks yapmadığınızda vücudunuz ne olur?


Bir ay boyunca seks yapmadığınızda vücudunuz ne olur?

Seks sadece eğlenceli değil aynı zamanda sağlığınız için de faydalıdır. Peki dört hafta boyunca seks yapmassanız bedeninize ve zihninize ne olur?

Ortalama bir Türk ayda dört ila beş kez seks yapıyor. Ancak her birimiz zaman zaman kimseyle yatmadığımızda kuru dönemler yaşarız. Bunun çok farklı sebepleri olabilir; stres, ayrılık veya doğum sonrası. Ve bu tamamen sorun değil. Bununla birlikte, bazı insanlar bunu çok zor buluyor ve yakın bir birlikteliğin özlemini çekiyor, hatta bazıları içkili zevkten gönüllü olarak vazgeçiyor. Ancak nedenleri ve sebepleri ne olursa olsun: Uzun süre seks yapmazsak sağlığımız etkilenir.


Uzun süre seks yapmayınca böyle oluyor

Bir ay boyunca seks yapmayı bırakırsak vücuda ne olur? Bilim insanlarına göre bu durumun sadece fiziksel değil psikolojik sonuçları da olabiliyor. Bunların ne olduğunu öğrenebilirsiniz:

Ne sıklıkla seks yapmak en sağlıklıdır?

Bilim insanları haftada en az 1-2 kez seks yapmanın en sağlıklısı olduğunu iddia ediyor. Bunun nedeni ise salgılanan ve daha az stres, daha fazla denge sağlayan mutluluk hormonu endorfindir. Ancak sayının yaş, genel sağlık durumu ve kişisel tercihler gibi çeşitli faktörlere bağlı olduğunu unutmamak gerekir. En önemlisi her iki partnerin de cinsel ilişki sıklığından memnun olması ve bu konuda rahat olmasıdır. İletişim ve karşılıklı anlayış, karşılıklı olarak tatmin edici bir denge bulmak için çok önemlidir.


Bir alternatif olarak solo seks

İyi haber: Bir partneriniz veya başka bir aşk ilginiz olmasa bile yine de kendinizi tatmin edebilirsiniz. Bunun sağlık üzerinde seks ile benzer olumlu etkileri vardır. Ayrıca tamamen kendinize odaklanmanıza ve neyi sevip neyi sevmediğinizi öğrenmenize de olanak tanır. Bu, bir dahaki sefere biriyle yattığınızda isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı ifade etmenizi kolaylaştıracaktır. Elbette seks hayatınızı nasıl düzenleyeceğiniz tamamen size kalmış. Önemli olan kendinizi rahat hissetmeniz ve eğlenmenizdir!