Sapyoseksüel: Sapyoseksüelliğin anlamı Nedir? ve kendini bu şekilde nasil ifade eder?.


Sapyoseksüel: Sapyoseksüelliğin anlamı Nedir? ve kendini bu şekilde nasil ifade eder?.

Sapyoseksüel olmanın tam olarak ne anlama geldiğinin temeline indik ve sapyoseksüellik hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklıyoruz.

Altılı karın kaslarını görünce zayıflayan insanlar var. Hiçbir şey onu kaya gibi sert, biçimli bir vücudun görüntüsünden daha fazla harekete geçiremez. Diğerleri şu anda karşıt tarihlendirmeye, yani gerçek türlerinin aksine flört etmeye güveniyorlar. Ve kendilerini sapyoseksüel olarak tanımlayan insanlar da var. Yalnızca kişinin zekasına ilgi duyarlar. Üzgünüm, ne? Bu fenomeni size daha ayrıntılı olarak açıklayacağız.


Sapyoseksüel: Bu ne anlama geliyor?

Sapyoseksüalite, Latince "bilge olmak" anlamına gelen "sapere" kelimesinden gelir. Sapyoseksüalite bir tür cinsel yönelim veya çekimdir, ancak ilginçlik veya tercih gibi terimler daha doğrudur. Sapyoseksüel insanlar güzel görünüm veya mükemmel bir vücut gibi fiziksel niteliklere ilgi duymazlar. Sapyoseksüelleri karın kaslarından veya büyüleyici bir gülümsemeden çok daha fazla heyecanlandıran şey, diğer kişinin zekasıdır.


Ancak hepsi bu kadar değil: Zeka zayıflığı aynı zamanda bir disiplinde yenilmez olan insanları tercih etmeyle de el ele gider. Yetkinlik Kink'in İngilizce karşılığıdır ve uzmanlık bilgisi zayıflığı gibi bir anlama gelir. Bununla ne hayal edebiliyorsun? Sapyoseksüeller uzmanlaşmış bilgiye sahip kişileri tercih ederler.


Doktora sahibi bir tiyatro bilimcisi, tıpkı el becerileriyle kalpleri eritebilen yetenekli bir marangoz gibi, muhtemelen bilgisiyle herhangi bir (sapyoseksüel) kadını elde edebilir. Çünkü Yetkinlik Sapkınlığına sahip insanlar sadece akademik bilgiyle değil, aynı zamanda sizi kişi olarak diğerlerinden ayıran uzmanlıkla da ilgilidir.


Sapyoseksüel olup olmadığımı nasıl anlarım?

Haylaz bir gülümseme, güzel bir vücut ya da harika bir giyim tarzı: Pek çok insan dış değerlerin cinselliklerini yönlendirmesine izin verir. Bu aşağılayıcı bir şey gibi gelmiyor; tamamen normal ve tamamen sorun değil. Öte yandan sapyoseksüel olan herkes muhtemelen kendini şu noktalarda daha çabuk bulacaktır:


canlandırıcı konuşmalar arzunuzu harekete geçirir entelektüel olarak senden üstün olan insanları seksi buluyorsun Bilgi ve zekayı görünüş ve mizahtan daha önemli buluyorsunuz yalnızca çok yönlü pakete sahip olan insanlarla seks yaparsınız: zeka, sempati ve çekicilik Geçmişte partner seçiminizi yalnızca zekaya dayanarak yapardınız


Sapyoseksüellik ne kadar yaygındır?

Sapyoseksüalite düşündüğünüzden daha yaygındır. Sıradan flört portalı Secret.de tarafından yapılan bir ankete göre, Almanların yüzde 8'i kendilerini sapyoseksüel olarak sınıflandırıyor. Yüzde dokuzu da fizikselden ziyade zihinsel açıdan daha fazla heyecanlanıyor, ancak bu yalnızca cinsiyetin kararlı bir ilişki bağlamında gerçekleşmesi durumunda gerçekleşiyor. Bir kişinin zekasını görünüşünden daha seksi bulan Almanların toplam yüzde 17'si bu. Sapyoseksüalite kadınlarda erkeklere göre daha yaygındır.


Sapyoseksüel: Sapyoseksüellik neden özellikle kadınlarda görülür?

Pek çok araştırma zeki erkeklerde sperm kalitesinin daha iyi olduğunu ortaya çıkardı. Başka bir deyişle: IQ ne kadar yüksekse sperm o kadar iyi olur. Sonuç olarak, birçok kadının bilgiye ilgi duyduğu, çünkü karşı tarafın iyi genlerinden şüphelendiği ve fiziksel olarak ona ilgi duyduğu sonucuna varılabilir.


Sapio olanlar, konu seks veya partner seçimi olduğunda dış kriterlerin kendilerini yönlendirmesine izin vermezler. Bir Sapio olarak, partnerinizle mükemmel bir görünümden çok daha teşvik edici olarak algılanan akıllı konuşmalar yapabiliyorsanız, çamaşır tahtası midesinden vazgeçmekten mutluluk duyarsınız. Çekicilik öncelikle bedenden ziyade zeka ve zihinden kaynaklanır.


Daha fazla aşk ve seks konusu mu istiyorsunuz? Size sınırın ne olduğunu, simbiyotik ilişkilerin arkasında ne olduğunu anlatacağız ve çok eşlilik olgusunu daha detaylı inceleyeceğiz.