Donald Sutherland neden öldü? hastalığı neydi? Filimleri nelerdir?


Donald Sutherl<span><span>and</span></span> neden öldü? hastalığı neydi? Filimleri nelerdir?

Hollywood bir film efsanesini kaybetmenin yasını tutuyor: 88 yaşındaki Donald Sutherland hayatını kaybetti.

Hollywood yıldızı Donald Sutherland, 20 Haziran 2024 'te 88 yaşında öldü. Arkasında oğlu Kiefer Sutherland'ın da bulunduğu beş çocuk bırakıyor. Oyuncu, iki yıl önce babasını pek sık görmediğini açıklamıştı.

Hollywood bir film efsanesini kaybetmenin yasını tutuyor: 88 yaşındaki Donald Sutherland, "Yaratıcı Sanatçılar Ajansı" ajanlarının duyurduğu gibi "uzun bir hastalık"tan sonra 20 Haziran 2024 Perşembe günü Miami'de öldü. Acı haber aynı gün X ve Instagram'da 57 yaşındaki oğlu Kiefer Sutherland tarafından da doğrulandı: "Babam Donald Sutherland'in vefat ettiğini üzüntüyle bildiririm."


Donald Sutherland ve oğlu Kiefer 'hiçbir zaman aynı yerde yaşamadılar'

Kiefer, sosyal medya paylaşımlarında 200'e yakın filmde rol alan ve 60 yıldır kamera karşısına geçen ünlü babasını onurlandırdı. "Ben şahsen onu sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olarak görüyorum. İyi, kötü ya da çirkin hiçbir rolden korkmadı. Yaptığı şeyi sevdi ve sevdiği şeyi yaptı ve daha fazlasını yaptı "Yapamazsınız" 57 yaşındaki yazar, baba-oğul ikilisinin siyah beyaz fotoğrafının yanına "İyi yaşanmış bir hayat diliyorum" yazdı.


Babasına böylesine övgü dolu bir ilahiyle, neredeyse hiç kimse "24" aktörünün onunla oldukça mesafeli bir ilişkisi olduğunu düşünmezdi. Donald Sutherland'in ölümünden iki yıl önce en büyük oğlu Kiefer, babasıyla nadiren görüştüğünü açıklamıştı. "Onu istediğim kadar sık ??göremesem de onu seviyorum. Hiçbir zaman aynı yerde yaşamadık ve COVID de bunu değiştirmedi. Annemle birlikte büyüdüğümden beri, Kiefer, Mayıs 2022'de İngiliz program dergisi "Radio Times"a, "aramızda belli bir mesafe var" dedi. Uzak ilişkilerine rağmen Emmy ödüllü oyuncu, babasını etkilemek ve onu gururlandırmak için her zaman elinden geleni yaptı.


Donald Sutherland neden öldü? hastalığı neydi? Filimleri nelerdir?!

Baba ve oğulu yeniden bir araya getirdi

People'a göre Kiefer Sutherland, 1970 yılında babalarından ayrıldıktan sonra 57 yaşındaki ikiz kız kardeşi Rachel Sutherland ve 86 yaşındaki anneleri Shirley Douglas ile birlikte büyüdü. Donald, 1972'den beri 76 yaşındaki aktris Francine Racette ile evliydi. O sırada Kiefer beş yaşındaydı. Kiefer'in yedinci doğum gününden üç ay sonra babası Donald ve eşi Francine'in ilk oğulları dünyaya geldi. 50 yaşındaki Roeg'i, her ikisi de babalarının izinden giden ve Kiefer gibi aktör olan diğer iki oğlu Rossif (45) ve Angus (41) takip etti.