Muhsin Yazicioglu Ödülleri Sahiplerini Buldu


Muhsin Yazicioglu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gönüllerde Birlik Vakfi tarafindan, BBP'nin Kurucu Genel Baskani Muhsin Yazicioglu'nu anmak üzere bu yil ilk kez düzenlenen "Muhsin Yazicioglu Ödülleri", törenle sahiplerine verildi.

Gönüllerde Birlik Vakfi tarafindan, BBP nin Kurucu Genel Baskani Muhsin Yazicioglu nu anmak üzere bu yil ilk kez düzenlenen "Muhsin Yazicioglu Ödülleri", törenle sahiplerine verildi.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni, Kuran-i Kerim tilaveti ile basladi.

Törende, Ýstiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Yazicioglu'nun ölüm yil dönümü dolayisiyla Bosna Hersekte bir camide icra edilen mevlit programi ile Yazicioglu ve beraberindeki 5 kisinin hayatini kaybettigi kazanin meydana geldigi Kes Dagi'ndaki anma yürüyüsü katilimcilara canli yayinla izlettirildi.

Gönüllerde Birlik Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Mahir Damatlar, burada yaptigi konusmada, Yazicioglu'nun suurlu bir Türk milliyetçisi, Türk ve islam aleminin Alperen'i oldugunu söyledi.

"Yazicioglu'nun vatan için, millet için, bayrak için, Allah için bu yasadiklarimizin hepsi feda olsun diyebilecek yüreklilige sahip bir insan oldugunu" vurgulayan Damatlar, "Cömertti, mütevaziydi. Belki 7-8 yasinda bir çocukla çocuk olur, onun ellerinden öper, onunla oyun oynardi ama vatan, millet, bayrak ve inançlarimiz söz konusu oldugunda onlara yönelik bir tehlike karsisinda da alabildigine vakur ve cesurdu." ifadesini kullandi.

"Bu sözümüzü sonuna kadar götürecegiz"

Vakfin Mütevelli Heyet Baskani Hasan Cagliyan da merhum Yazicioglu'nun gönüllerde birligi kurdugunu, kendilerinin de o güzel birliktelikle ilgili "Gönüllerde Birlik" adinda vakif kurduklarini dile getirdi.

Gönüllerdeki birligi yasatabilmek için üzerilerine düseni yapacaklarini vurgulayan Çaglayan, söyle devam etti:

"Muhsin Yazicioglu'nun yasadigi dönem içerisindeki bu millete vermis oldugu sevgi, muhabbet ve dostluk, sinirlarimizin ötesinde çok uzaklara götürülebilecek bir mesajdir. Biz de gücümüzün yettigince hep beraber omuz omuza verip riyadan, kibirden, politikadan uzak, onun da ugruna mücadele etmis oldugu Allah rizasi yolunda bir seyler yapabilmek için elimizden geldigi kadar gücümüzü ortaya koymaliyiz. Bunu yapmak için ahdettik, söz verdik. Bu sözümüzü sonuna kadar götürecegiz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan ödüller sahiplerine takdim edildi.

Edebiyat" kategorisinde Cengizhan Orakçi, "arastirma" kategorisinde Prof. Dr. Ahmet Tasigil "düsünce" kategorisinde Prof. Dr. hsan Fazlýoðlu ihsan Fazlýoðlu kültür-sanat" kategorisinde Hasan Sagindik ve "üstün hizmet" kategorisinde Nurten Ceceli Alkan ödüle layik görüldü.