Merih Demiral'ın kurt selamı sonrası 2 maç ceza verildi.


Merih Demiral'ın kurt selamı sonrası 2 maç ceza verildi.

Demiral'ın yaptığı 'bozkurt' işaretiyle alakalı olarak, "Kurt, Türkiye'nin hayvan sembolüdür, Eşi destek çıktı.

Avrupa Futbol Federasyonu, Merih Demiral'e 26 iki maç ceza verdi. Gerekçe: Türk stoper, Avusturya'ya (2 1) skoru 2-0 yapan golü, el işareti ve "Bozkurtlar" sembolü olan kurt selamıyla kutladı. Hareket, Almanya'da aşırı sağcı olarak sınıflandırılıyor ve Anayasayı Koruma Dairesi tarafından yıllardır izleniyor.


Heidi Lushtaku "İsviçre Güzeli" unvanına adaydı

Demiral cezası konusunda şu ana kadar sessiz kalırken şimdi eşi konuşuyor! Futbolcuyla 2021'den bu yana evli olan Heidi Lushtaku (34), İsviçreli "Blick"e şunları söyledi: "Kocam ırkçı değil. Nazik, açık ve hoşgörülü biri.” Lushtaku'nun bu davayla ilgili yaptığı ilk yorum değil.


Daha önce yasağın henüz belirlenmediği dönemde Instagram kanalında şöyle yazmıştı: “Kurt, Türkiye'nin hayvan sembolüdür. Bunun ırkçılıkla ya da faşizmle hiçbir ilgisi yok.” Ve ayrıca: “Çeşitlilik ailemizin güzelliği ve tarihimizin gücüdür. Hoşgörü, nezaket, sevgi ve cömertlik çocuklarımıza öğrettiğimiz temel değerlerdir.” Ancak kurt selamı aynı zamanda aşırı sağcı grubun da sembolüdür.


Merih Demiral'e kurt selamı sonrası 2 maç ceza verildi

Türkiye yıldızından skandal selamlama: Şimdi Merih Demiral'in eşi konuşuyor!.

Heidi Lushtaku, 2021'den bu yana Demiral ile evli

Gerçek şu ki, Türkiye'de bu milliyetçi hareketin destekçileri öncelikle iktidardaki Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi AKP'nin en önemli koalisyon ortağı MHP'de toplanıyor 70 yaşında olan. Erdoğan, Türkiye'nin Cumartesi günü Hollanda ile oynayacağı maç için Berlin'deki stadyumda olmak üzere Azerbaycan'a yapacağı geziyi kısa süreliğine iptal etti.

Demiral'i de orada görebilir, sadece sahada oynamamaktadır.