Prens William Maçı seyrederken heyecanın'dan tırnak yiyordu.


Prens William Maçı seyrederken heyecanın'dan tırnak yiyordu.

Cumartesi akşamı İngiliz Veliaht Prensi çifti için tamamen sporla ilgiliydi: William Avrupa Şampiyonasını kutladı, Kate ise Wimbledon hakkında paylaşımda bulundu.

Cumartesi akşamı İngiltere ile İsviçre arasında oynanan ve son dakikaya kadar heyecanlı geçen çeyrek final maçında Düsseldorf Stadı'nda tribünlerde 42 yaşındaki Prens William büyük heyecan yaşadı. Ellerini yüzünün önüne koydu, Üç Aslan'a tezahürat yaptı ve İngiltere milli takımı nihayet penaltılarda kazandığında coşkuyla tezahürat yaptı.


"Maçın Sonuna kadar tırnak yiyordu"

Açık futbol taraftarı, seyirciler arasında UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA Genel Sekreter Yardımcısı Giorgio Marchetti ve eski Portekiz milli takımı Luis Figo ile birlikte oturdu. Ancak, beyaz formalar giyen diğer birçok İngiltere taraftarının aksine Royal, resmi lacivert bir takım elbise ve futbol baskılı kravat takıyordu. Galibiyetin ardından Instagram hikayesinde kısa bir açıklama yaptı: "Sonuna kadar tırnaklarını yiyorum. Aferin İngiltere! Yarı finaller geldi! Buna inanıyoruz. W."


İngiliz Veliaht Prensi de takımı bizzat tebrik etti. Fotoğraflar onu 22 yaşındaki Bukayo Saka'ya sarılırken gösteriyor. Kanat oyuncusu 80. dakikada eşitliği sağlayan golü attı. Arsenal oyuncusu, İngiltere'nin yarı finaldeki yerini garantilemek için heyecan verici penaltı atışlarında da gol attı. Saka, 2020 Avrupa Şampiyonası finalinde İtalya'ya karşı penaltıyı kaçırdıktan sonra internette ırkçı hakaretlerin kurbanı olmuştu.


Yarı finalde Hollanda kralıyla karşılaşacak mı?

Prens William, Frankfurt Avrupa Şampiyonası Arena'da İngiltere ile Danimarka arasındaki ön eleme maçını izlemişti. Danimarka Kralı Frederik O zaman muhtemelen başka bir kraliyet karşılaşması olabilir: Basında çıkan haberlere göre Prens William, stadyuma başka bir ziyaret için hazırlanıyor. 57 yaşındaki Kral Willem-Alexander henüz Hollandalılar adına bir Avrupa Şampiyonası maçına katılmadı ama belki de yarı finalde takıma tezahürat yapacaktır?


Prenses Kate, Andy Murray için paylaşımda bulundu

William o akşam EM ateşi içindeyken kanser hastası olan eşi sosyal ağlarda konuştu. 42 yaşındaki Prenses Kate, 37 yaşındaki İngiliz tenisçi Andy Murray'i anarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ünlü tenis turnuvasının patronu Kate, X (eski adıyla Twitter) aracılığıyla "İnanılmaz bir Wimbledon kariyeri sona eriyor" dedi. Şöyle ekledi: "Kendinle çok gurur duymalısın." Murray, iki kez Wimbledon şampiyonu oldu ve profesyonel kariyerini Paris Olimpiyatları'ndan sonra sonlandırmayı planlıyor.