Bu üç kadınlardan biri, dünyanın en güzel kadını kim?


Bu üç kadınlardan biri, dünyanın en güzel kadını kim?

Bu kadınlardan biri dünyanın en güzeli kim? Bu soru, eski bir matematik formülü sayesinde şimdilik çözülmüş gibi görünüyor.

“Altın Oran”ı çevreleyen matematiksel denklem Yunanlılar tarafından icat edilmiş ve Leonardo da Vinci tarafından mükemmel erkek vücudu için Vitruvius Adamı adlı eserinde kullanılmıştır.

Altın oran, insan gözüyle özellikle uyumlu görünen, iyi bilinen bir orantı kuralıdır. “Altın oran”, belirli uzunluk oranlarının 1,618 (phi) sayısına yaklaştığında özellikle güzel ve uyumlu göründüğü varsayımına dayanmaktadır. Bu prensip doğada (ayçiçeği tohumlarının çiçekteki dizilişinde), mimaride (Atina'daki Parthenon Tapınağı) ve hatta yüzümüzde mevcuttur. Burada örneğin burun uzunluğunun ağız genişliğine oranı açıklanabilir.


Bu üç kadınlardan biri, dünyanın en güzel kadını kim?

Anya Taylor-Joy dünyanın en güzel kadını: eski bir matematik formülüne göre

Estetik cerrah Dr. Julian De Silva şimdi çok sayıda ünlü kadının yüzünü tarayarak 1,618 değeriyle "Altın Oran"a ve dolayısıyla "Mükemmel" unvanına en yakın olanın hangisi olduğunu buldu.


Hollywood yıldızı Anya Taylor-Joy (28) yüzde 94,66 ile ilk sırayı aldı. Dr. De Silva İngiliz haber sitesi The Sun'a şunları söyledi: "Yüzün her unsuru fiziksel mükemmellik açısından ölçüldüğünde Anya Taylor-Joy açık ara kazanan oldu."


Bu üç kadınlardan biri, dünyanın en güzel kadını kim?

Anya Taylor-Joy "The Queen's Gambit" ve "Furiosa: A Mad Max Saga"da parladı


Ve ayrıca: "Gözlerinin konumu açısından yüzde 98,9 ile en yüksek genel puanı aldı; bu da mükemmel şekle yalnızca yüzde 1,1 puan uzaklıkta. Anya aynı zamanda kaşları için de en yüksek puanı aldı ve dudaklar hariç hemen hemen her kategoride zirveye yaklaştı.”


Bu üç kadınlardan biri, dünyanın en güzel kadını kim?

Oyuncu Zendaya (27) ikinci sırada, süpermodel Bella Hadid (27) ise üçüncü sırada yer alıyor.

Eski matematik formülüne bakılacak olursa, oyunculuk yıldızı Zendaya (“Örümcek Adam”, “Euphoria”) dünyanın en güzel ikinci kadınıdır.


Zendaya özellikle mükemmellikten sadece yüzde yarım uzakta olan dudakları için puan alırken, Bella ise çenesi için yüzde 99,7 mükemmellik elde etti.

Dördüncü sırada, mükemmel görünen bebeği oynayan "Barbie" oyuncusu Margot Robbie'nin (34) olmasının bir nedeni var.

Margot Robbie yüzde 93,43 ile “altın orana” çok yaklaştı