Deodorant lekelerini çıkarmak: En iyi ev ilaçları ve ipuçları


Deodorant lekelerini çıkarmak: En iyi ev ilaçları ve ipuçları

Deodorant lekeleri özellikle açık renkli giysilerde görülür ve görünüşü rahatsız edicidir. Bunlardan nasıl kurtulacağınızı burada anlatacağız.

En sevdiğiniz beyaz tişörtünüzü giymek istiyorsunuz ama sonra kolların koltuk altı bölgesinde sarımsı lekeler mi fark ediyorsunuz? Panik yok! Tişörtleriniz, bluzlarınız ve diğer üstleriniz deodorant lekeleri nedeniyle doğrudan çöpe gitmeyecektir. Hala kurtarabilirsin! Bugün size üstlerinizdeki deodorant lekeleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve inatçı lekeleri kumaş ve tekstillerden nasıl çıkaracağınızı anlatacağız.


Beyaz çamaşırlardan sarı deodorant lekesi nasıl çıkar?

Beyaz veya açık renkli tişört ve bluzlarda genellikle sarımsı deodorant lekeleri görülür. Ancak kalıntıyı büyük miktarda para karşılığında profesyonelce temizlemeden önce, aynı derecede işe yarayan ve aynı zamanda çok daha ucuz olan ev ilaçlarını kullanabilirsiniz. İşte açık renkli giysilerdeki deodorant lekelerine karşı yardımcı olan ev ilaçları. Dikkat: Bu ev ilaçları koyu renkli giysiler için uygun değildir; çünkü bu, giysilerin beyazlamasına veya renklerinin kaybolmasına neden olabilir.


Sitrik asit:

Üç ila dört yemek kaşığı sitrik asidi (eczanede, eczanede veya süpermarkette bulabilirsiniz) bir litre sıcak suyla karıştırın. Giysiyi sıvıya batırabilmeniz için biraz daha büyük bir kapta kullanmak en iyisidir. Üst kısmı yaklaşık 12 saat suda bırakın. Alternatif olarak sıvıyı bölgeye gezdirebilirsiniz. Ertesi sabah giysinizi her zamanki gibi yıkayabilirsiniz. Daha sonra lekenin çıkması gerekir. Dikkat: Sitrik asit kumaşı pürüzlendirip zarar verebileceğinden hassas malzemeler için farklı bir yöntem kullanmak isteyebilirsiniz.


Kabartma tozu:

Kabartma tozu, açık renkli giysilerdeki deodorant lekelerini çıkarmak için de iyi bir ev ilacıdır. Bir çeşit macun veya kalın bir kütle oluşturmak için kabartma tozunu birkaç damla suyla karıştırın. Deodorant lekesi olan bölgeyi hafifçe nemlendirin, macunu uygulayın ve ovalayın. Şimdi kabartma tozu macununu çıkarmadan önce her şeyin beş ila on dakika boyunca etkili olmasını bekleyin. Daha sonra üstünüzü her zamanki gibi kalan beyaz çamaşırlarla yıkayabilirsiniz.


Protez temizleyici:

Protez temizleyici ağartıcı içerir, bu nedenle beyaz giysilerdeki deodorant lekelerini çıkarmada çok etkilidir. İki tableti 500 ml ılık suda eritin ve üst kısmını yaklaşık bir saat bekletin. Maruz kalma süresinden sonra giysiyi her zamanki gibi yıkayabilirsiniz.


Safra sabunu:

Safra sabunu evdeki gerçek bir mucize tedavidir. Tekstillerdeki birçok lekeyi ve dolayısıyla hem açık hem de koyu renkli giysilerdeki rahatsız edici deodorant lekelerini giderebilir. Uygulama son derece kolaydır. Deodorant lekeli koltuk altı bölgesini suyla nemlendirin ve bölgeyi bir parça safra sabunu ile hafifçe köpürene kadar ovalayın. Şimdi sabunun en az 30 dakika çalışmasına izin verin ve ardından yıkayın.


Koyu renkli giysilerden deodorant lekelerini nasıl çıkarırım?

Elbette deodorant lekeleri koyu renkli giysilerde de görülebilir. Kalıntı genellikle beyazdır ve çamaşır makinesine atıldığında ve deterjan kullanıldığında daha belirgin hale gelebilir. Burada da üst kısmın çamaşır makinesinde yıkanmadan önce işlenmesi tavsiye edilir. Bu ev ilaçları koyu renkli giysilerdeki deodorant lekelerinin giderilmesine yardımcı olur. Dikkat: Koyu renkli çamaşırlarda ağartma riski her zaman mevcut olduğundan, güvenli tarafta olmak için öncelikle ürünleri giysinin küçük, gizli bir alanında test etmelisiniz.


Safra sabunu:

Daha önce de belirttiğimiz gibi safra sabununu koyu renkli giysilerde de kullanabilirsiniz. Sabunu malzemeye çok agresif bir şekilde sürmemeye dikkat etmelisiniz, aksi takdirde sertleşebilir ve renginin bir kısmını kaybedebilir. Burada da sabunun yaklaşık 30 dakika etki etmesini bekleyin ve ardından yıkayın.


Sirke özü:

Koyu renkli hatta renkli giysilerdeki beyaz deodorant lekelerini sirke özüyle çıkarabilirsiniz. Bunu yapmak için, bir çorba kaşığı sirke esansını iki litre suyla karıştırın ve lekeli giysiyi gece boyunca bu suda bekletin. Ertesi sabah üstünüzü temiz suyla yıkayabilir ve ardından her zamanki gibi koyu renkli çamaşırlarla yıkayabilirsiniz.


Hassas malzemelerden deodorant lekelerini çıkarırken nelere dikkat etmelisiniz?

Giyim hakkında biraz bilgi sahibi olan herkes, farklı malzemelerin farklı şekilde işlendiğini bilir. Ütü yaparken, katlarken ya da çamaşır makinesinde yıkarken her zaman farklı şeylere dikkat etmeniz gerekir. Deodorant lekelerini çıkarmak söz konusu olduğunda yüne veya ipeğe de farklı yaklaşırsınız. İşte yararlı ipuçları.


Yün:

Yünden yapılan üstler için deodorant lekesinin sadece safra sabunu ile çıkarılması tavsiye edilir. Güvenli tarafta olmak için, malzemenin safra sabununu gerçekten tolere edip edemeyeceğini görmek için sabunu gizli bir yerde test edin. Daha sonra bölgeye dikkatlice ve nazikçe sürebilirsiniz. Sabunun yaklaşık 30 dakika çalışmasına izin verin. Daha sonra üst kısmı hafif bir programda yıkayabilirsiniz.


İpek:

Deodorant lekeleriyle kaplı ipek bir bluzunuz varsa temiz bir sünger yeterlidir. Leke kendiliğinden yok olana kadar ipeksi malzemeyi yavaşça ve nazikçe silmek için aleti kullanın.

Sert deodorant lekelerine ne iyi gelir?

Sert deodorant lekeleri gerçekten can sıkıcı olabilir, ancak neyse ki bu kalıntıları gidermenize yardımcı olabilecek bazı denenmiş ve test edilmiş püf noktaları ve ipuçları vardır. İşte deneyebileceğiniz bazı yöntemler:


Sirke ve Su:

Eşit miktarda beyaz sirke ve ılık suyu karıştırın. Bir bezi solüsyona batırın ve etkilenen bölgelere hafifçe vurun. Yaklaşık bir saat bekletin ve ardından giysiyi her zamanki gibi yıkayın.

Kabartma tozu:

Kabartma tozu ve sudan bir macun yapın. Macunu deodorant lekesine uygulayın ve yavaşça ovalayın. Ürünü yıkamadan önce karışımın en az 30 dakika beklemesine izin verin.

Limon Suyu:

Taze limon suyunu doğrudan lekeye uygulayın ve yaklaşık 15 ila 20 dakika bekletin. Asidik ortam kalıntıların çözülmesine yardımcı olabilir. Daha sonra giysiyi normal şekilde yıkayabilirsiniz.

Leke çıkarıcılar:

Deodorantlı lekeler için özel olarak tasarlanmış özel leke çıkarıcılar vardır. Bunlar özellikle daha inatçı lekeler için çok etkili bir çözüm olabilir. Eczaneye uğramanız yeterli.

Safra Sabunu:

Safra sabununu lekenin üzerine sürün ve lekeyi yıkamadan önce 10 ila 30 dakika bekletin. Safra sabunu eski bir ev ilacıdır ve çoğu zaman harikalar yaratır; kendi deneyimlerimize dayanarak konuşuyoruz.

Aspirin:

İki aspirin tabletini ezin ve tozu bir miktar suyla karıştırarak macun kıvamına getirin. Macunu lekeye uygulayın ve yaklaşık yarım saat bekletin. Daha sonra giysiyi her zamanki gibi yıkayın.

Deodorant lekeleri nasıl oluşur?

Tek yaptığın deodorantı sürmek ve gömleğini kenara çekmekti. Bir dahaki sefere uzandığınızda koltuk altı bölgesinde lekeler göreceksiniz. Bu nedir? Adından da anlaşılacağı gibi lekeler deodoranttan kaynaklanmaktadır. Daha spesifik olarak, alüminyum ve terimiz gibi diğer tuzları içeren deodorantlar. Tüm bu tuzlar bir araya geldiği anda kumaş üzerinde deodorant lekesi olarak görülebilecek bir kimyasal reaksiyon meydana gelir. Kalıntı açık renkli giysilerde sarı, koyu renkli giysilerde beyazdır. Daha sonra giysiyi çamaşır makinesine atarsak kimyasal reaksiyon yoğunlaşır. Bu nedenle deodorant lekeli üstünüzü doğrudan çamaşır makinesine atmamalı, öncelikle lekelere kendiniz müdahale etmelisiniz.


Deodorant lekelerini önleme: En iyi ipuçları

Deodorant lekelerinden tamamen kurtulmak istiyorsanız elbette lekelerin önlenmesi için bazı ipuçlarını takip etmekte fayda var.