Kulak deliğiniz iltihaplanırsa bu ev ilaçları size yardımcı olacaktır


Kulak deliğiniz iltihaplanırsa bu ev ilaçları size yardımcı olacaktır

Kulak deliğiniz enfeksiyon kaptı mı? Hangi ev ilaçlarının hızlı rahatlama vaat ettiğini size söyleyeceğiz.

Bu çok hoş olmayan bir duygu: Kulak piercingini alevlendirdiğinde, sadece acı vermekle kalmıyor, bazen o bölge de kırmızı veya şişiyor. Kural olarak, kulak piercinglerinin iltihabı paniğe kapılmak için bir neden değildir, ancak hızla iyileşir. Ancak vücudunuzun kulak memenizden kurtulmasına yardımcı olacak birkaç ev ilacı vardır. Bunların neler olduğunu ve iltihap varsa ne zaman doktora gitmeniz gerektiğini burada anlatacağız.


İçindekiler

İltihaplı kulak deliği: nedenleri

İltihaplı kulak deliği: En iyi ev ilaçları

Kulak piercinginiz iltihaplıysa ne zaman doktora görünmeniz gerekir?

İltihaplı kulak piercingini bu şekilde önleyebilirsiniz

İltihaplı kulak deliği: nedenleri

Kulak deliği vücudunuzun hassas bir parçasıdır. Bu nedenle bölgenin ara sıra iltihaplanması şaşırtıcı değildir. Bu nedenler inflamasyonun arkasındadır:

Bakteriyel enfeksiyon; örneğin kulak memesine yıkanmamış ellerle dokunmak sonucu

Malzeme intoleransı – çoğunlukla nikelden yapılmış takılar nedeniyle

Profesyonel olmayan kulak delme

Çok ağır küpelerin neden olduğu cilt tahrişi

Kulak memesi yaralanmaları

Yanlış bakım

İltihaplı kulak deliği: En iyi ev ilaçları

Kulak piercinginiz enfeksiyon kaparsa yapmanız gereken ilk şey küpeyi çıkarmaktır. Ancak dikkatli olun: Bu yalnızca kulaklarınızı uzun süre deldirdiyseniz geçerlidir. Kulaklarınız yeni delinmişse iltihap olmasına rağmen tıbbi tıkaçları mutlaka kulak memesinde bırakmalısınız.


(İyileşmiş) küpelerdeki iltihabın daha çabuk geçmesine yardımcı olmak için evde uygulayabileceğiniz birkaç tedavi yöntemini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki tedaviler özellikle etkilidir:

1. Çinko merhemi

Çinko merhemi sadece sivilcelere karşı etkili bir şekilde yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda hassas kulak delikleri üzerinde antiinflamatuar etkiye de sahiptir. Gece boyunca etkili olabilmesi için merhemi akşamları iltihaplı bölgeye cömertçe uygulayın. Ertesi sabah kulak memesindeki kalıntıyı nemli bir bezle çıkarabilirsiniz. Kulaktaki iltihap geçinceye kadar bu yöntemi tekrarlayabilirsiniz.


2. Papatya

Papatyanın ayrıca antiinflamatuar ve antibakteriyel etkileri vardır. Kulak piercingini tedavi etmek için bir çorba kaşığı taze papatya yaprağını kaynatın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Çay soğuduğunda bir pamuğu içine batırıp yarım saatte bir kulak deliğinizdeki iltihabı silerek temizleyebilirsiniz.


3. Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı aynı zamanda bakım söz konusu olduğunda çok yönlü bir üründür. Antiinflamatuar, antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde iltihaplı kulak deliğine etkili bir şekilde yardımcı olabilir. Bunu yapmak için bir pamuğa birkaç damla çay ağacı yağı damlatın ve günde birkaç kez kulak memesine sürün.


4. Tuzlu su

Tuzlu su yara iyileşmesini destekler ve dezenfektan etkisine sahiptir. Tedavi etmek için, çözülene kadar 200 ml durgun suya yarım çay kaşığı tuz ekleyin. Daha sonra bir pamuğu solüsyona batırın ve 10 dakika boyunca kulak deliğindeki iltihap üzerine yerleştirin.


Kulak piercinginiz iltihaplıysa ne zaman doktora görünmeniz gerekir?

Kural olarak, kulak delme iltihabının birkaç gün sonra (en geç bir hafta) geçmesi gerekir. Ancak şiddetli ağrınız devam ediyorsa, kulak deliğinden irin çıkıyorsa veya bir şişlik oluşuyorsa mutlaka doktora başvurarak kulak memesine baktırmalısınız.


Ateşiniz varsa veya lenf bezleriniz şişmişse derhal tıbbi yardıma başvurmalı ve daha fazla beklememelisiniz. Bunlar bakterilerin kan dolaşımına girdiğinin ve kulaktaki iltihabın derhal tedavi edilmesi gerektiğinin işaretleridir.


İltihaplı kulak piercingini bu şekilde önleyebilirsiniz

Aşağıdaki önlemler iltihaplı kulakların önlenmesine yardımcı olur:

Küpelerinizi değiştirirseniz, bölgeye bakteri girmesini önlemek için önceden ellerinizi iyice yıkamalısınız.

Küpeler, özellikle de bir süredir takmadıysanız düzenli olarak temizlenmelidir.

Telefonunuzu her gün bakterilere karşı dezenfekte edin ve yastık kılıflarınızı en az haftada bir kez değiştirin.

Kulağınıza alerjik reaksiyon riskini azaltmak için gümüş, altın veya titanyum küpeler takın.

Yeni delinmiş kulak yaptırırken aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:

Delme işleminden sonraki ilk küpe ve takılar altın, gümüş veya titanyum gibi nikel içermeyen malzemeden yapılmalıdır.

Deldikten sonra takıyı dört ila altı hafta boyunca kulak deliğinde bırakın ve her gün dezenfekte edin.