Limonlu suyu içerken nelere dikkat etmelisiniz?


Limonlu suyu içerken nelere dikkat etmelisiniz?

Hepimizin bildiği gibi ekşi sizi komik yapar. Ancak limonlu su çok daha fazlasını yapabilir ve çok sağlıklı kabul edilir. Artık içmenin ne gibi faydalar sağladığını ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Limonlu su son derece sağlıklı bir besin olarak kabul edilir ve vücudunuz üzerinde olumlu etkisi olduğu söylenir. Her gün sabahları içki içmenin sadece toksinlerden arındırdığı değil, aynı zamanda eklemlerinizi koruduğu, cildinizi iyileştirdiği ve bağışıklık sisteminizi güçlendirdiği de kanıtlanmıştır. Peki düzenli tüketimle tam olarak neyi başarabilirsiniz ve tüketirken nelere dikkat etmelisiniz? İçeceğin neden bu kadar sağlıklı olduğunu ve hazırlanırken nelerin önemli olduğunu size anlatacağız.


İçindekiler

Faydaları: Bu 5 etkiyi bekleyebilirsiniz

Limon suyu: İşte nasıl yapılacağı

Hazırlık: Dikkat etmeniz gereken şey budur

Limonlu su dişlerinize zarar verir mi?

Faydaları: Bu 5 etkiyi bekleyebilirsiniz

Düzenli olarak bir bardak limonlu su içmenin birçok faydası vardır. Artık hangi etkileri bekleyebileceğinizi ve limon suyu tüketmenin vücudunuzu nasıl etkilediğini öğrenebilirsiniz.

1. Limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirir

Limon sağlığın sembolü olarak kabul edilir ve C vitamini kaynağı olarak bilinir. Ancak meyve çok daha fazlasını yapabilir: Limonlu su değerli antioksidanlarla doludur ve vücudun savunmasını güçlendirir. Buenos Aires Üniversitesi'ndeki bilim adamları ayrıca suyun antibakteriyel ve antiinflamatuar etkilere sahip olduğunu da buldu. Çok sayıda vitamin içeren içecek, bağışıklık sistemi için mükemmel bir güçlendiricidir ve düzenli tüketildiği takdirde sizi enfeksiyonlardan ve hastalıklardan koruyabilir.


2. Asidi giderilmiş limon suyu

Kulağa çelişkili geliyor: limon suyu aslında asitle doludur. İçecek nasıl hâlâ vücudun asitliğini giderebiliyor? Limonlu suyun tadı ekşi olsa da asit-baz modeline göre alkali etkisi vardır. Meyve asitleri organizmada karbondioksit ve suya parçalanır ve bu işlem sonunda limonun sadece temel mineralleri kalır. Genel olarak limonlu suyun sekiz düzeyde alkali etkisi vardır. Bir yandan içecek potasyum ve magnezyum gibi çok miktarda mineral içeriyor. Öte yandan asit oluşturan amino asitlerin sayısı azdır. Bir diğer artısı da limon suyunun, vücudun daha sonra zahmetli bir şekilde nötralize etmek zorunda kalacağı zararlı metabolik kalıntıları bırakmamasıdır. Özel su vücudu arındırır ve vücudun kendi alkali oluşumunu harekete geçirir, bu da karaciğeriniz ve safra keseniz üzerinde olumlu etki yapar.


3. Limonlu su sindirimi destekler

Sık sık hazımsızlık veya mide sorunlarınız mı var? Günde bir bardak limonlu su ile sindirim sisteminizi destekleyebilir ve aynı zamanda karaciğerin safra üretimini harekete geçirebilirsiniz. Limonun içerdiği asit aynı zamanda midenizin proteini sindirmesine de yardımcı olur. Sindiriminizi yeniden harekete geçirmek için sağlıklı beslenme ve aktif bir yaşam tarzı ile yeterli egzersizin yanı sıra düzenli olarak limonlu su içmelisiniz. Limonun içerdiği pektinler aynı zamanda sindiriminizde her şeyin yolunda gitmesini sağlar.


4. Limonlu su toksinlerden arındırır

Ara sıra detoks yapmak veya oruç tutmak sağlığınız üzerinde olumlu bir etki yaratabilir. Ancak sabahları günlük bir bardak limonlu su da detoksifikasyona yardımcı olabilir. Limon suyunun hafif idrar söktürücü etkisi vardır ve bu nedenle fazla suyun ve zararlı toksinlerin ortadan kaldırılmasını destekler. Bu sayede su tutulmasını ve cüruflanmayı önleyebilirsiniz. Bunun cildiniz üzerinde de olumlu etkisi vardır. Cildiniz iyileşir ve cildiniz daha sıkı görünür. Limon suyunun içerdiği potasyum da drenaj etkisi ile puan toplayarak cildinizin yeterli nemle beslenmesini sağlar.


Ayrıca heyecan verici: Detoksifikasyon tedavisine yeşil ışık! Vücudunuzu uygun şekilde detoksifiye etmenin yolu budur

5. Limonlu su metabolizmayı harekete geçirir

İdrar söktürücü ve detoks etkisi nedeniyle limon suyu kilo vermenize veya diyetinizi desteklemenize de yardımcı olabilir. Özellikle limon kabuğunun içerdiği polifenoller yağ kaybının desteklenmesini sağlar. Bozunma süreçlerini başlatan belirli genleri aktive ederler. Su aynı zamanda metabolizmanızı da hızlandırabilir. Suyu sabah aç karnına içerseniz etkiden en fazla faydayı görürsünüz.


Limon suyu: İşte nasıl yapılacağı

Limonlu su yapmak gerçekten hiç zaman almaz. İhtiyacınız olan tek şey bu iki bileşen:

½ limon 250-300 ml su

Limonu yarıya indirin. Sıkmak için el presi veya elektrikli pres kullanabilirsiniz.

Meyve suyunu suyla bir bardağa dökün ve her şeyi iyice karıştırın.

Biraz daha tatlı seviyorsanız bir çay kaşığı bal veya agav şurubu ekleyebilirsiniz. Ancak tada alışmamak için ilk başta tatlandırıcılardan uzak durmaya çalışın.

Hazırlık: Dikkat etmeniz gereken şey budur

Limonlu su hazırlamanın karmaşık olmadığını zaten öğrendiniz. Ancak güvenli bir şekilde keyif almak için üç şeyi göz önünde bulundurmalısınız:

Her zaman organik bir contaya sahip işlenmemiş limonları kullanın. Hatta bu meyvelerin kabuklarını kullanarak yemeklerinizi, smoothielerinizi ve içeceklerinizi lezzetle rafine edebilirsiniz. Limonlar kimyasal maddelerle aşırı derecede kirlenmişse, bunlar sıkıldığında meyve suyuna karışabilir. Organik limonun bir diğer avantajı da kabuğunun içerdiği kaliteli bileşenlerden yararlanabilmenizdir.


Canınız sıcak bir limon çekiyorsa suyu da ısıtabilirsiniz. Ancak suyun kaynamamasına dikkat etmelisiniz çünkü o zaman limonun içindeki sağlıklı maddeler kaybolur ve ölür.

Uzmanlar hazırlık için hem kaynak suyunu hem de filtrelenmiş musluk suyunu önermektedir. Öte yandan maden suyu uygun değildir.

Limonlu su dişlerinize zarar verir mi?

Limonlu su içmenin sağlığınıza olumlu etkisi olsa da içeceğin uzun vadede dişlerinize zarar verebileceği yönünde bir söylenti var. Tetikleyicinin limonun içerdiği asit olduğu söyleniyor. Daha sık tüketilirse diş minesine zarar verebilir ve dişleri daha hassas hale getirebilir. Ancak bu yalnızca içeceği birkaç saat boyunca yudumlamanız durumunda geçerlidir. Diş hasarı riskini ortadan kaldırmak istiyorsanız aşağıdakileri göz önünde bulundurabilirsiniz:


Soğuk su kullanın. Sıcak su asitin etkisini artırır.

Pipet kullanın. Sıvının doğrudan dişlerinize temas etmemesini sağlar.

Limon suyunu önemli ölçüde sulandırabilirsiniz.

Daha sonra ağzınızı suyla çalkalayın.