Sean “Diddy” Combs: rapçi New York'ta polis tutukladı


Sean “Diddy” Combs: rapçi New York'ta polis tutukladı

Amerikalı rapçi Sean "Diddy" Combs'a yönelik ciddi taciz iddialarının ardından New York'ta tutuklandı.

54 yaşındaki Sean "Diddy" Combs, 16 Eylül Pazartesi akşamı New York'ta tutuklandı. Birkaç ABD medya kuruluşu bunu oybirliğiyle bildirdi. New York Times'a göre büyük jüri daha önce rapçiye karşı suçlamalarda bulunmuştu. Kesin iddialar başlangıçta belirsizdi. Combs aylardır cinsel istismar ve insan kaçakçılığı nedeniyle soruşturma altındaydı.


Avukat Combs'u savundu: 'O bir suçlu değil'

Kolluk kuvvetleri kaynakları TMZ'ye, 54 yaşındaki kişinin Pazartesi akşamı geç saatlerde İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından Manhattan şehir merkezindeki bir otelde tutuklandığını ve FBI'ın Manhattan saha ofisine götürüldüğünü söyledi. Yetkililer başlangıçta Combs'u Salı gününe kadar tutuklamamayı planlamışlardı ancak federal yetkililerin onu daha erken gözaltına almasına "yol açan bir şey oldu".


TMZ'ye göre ABD Başsavcısı Damian Williams, Combs'un New York Güney Bölgesi'nden gelen mühürlü bir iddianameyle bağlantılı olarak tutuklandığını söyledi. Bu Salı günü mühürlenecek. Combs'un avukatı Marc Agnifilo yaptığı açıklamada şunları söyledi: "ABD Savcısının Bay Combs hakkında haksız bir soruşturma olduğuna inandığımız davayı takip etme kararından hayal kırıklığına uğradık. Sean 'Diddy' Combs bir müzik ikonu, kendi kendini yetiştirmiş bir isim. girişimci, sevgi dolu bir aile babası ve son 30 yılını bir imparatorluk inşa ederek, çocuklarına hayranlık duyarak ve siyah toplumu ilerletmek için çalışarak geçiren güvenilir bir hayırsever."


Kendisi “kusurlu bir insan” olmasına rağmen bir suçlu değildir. Ayrıca Combs "bu soruşturmada tam işbirliği yaptı" ve bu iddianameyi öngörerek geçen hafta gönüllü olarak New York'a gitti. Agnifilo şunları ekledi: "Lütfen tüm gerçekleri öğrenene kadar yargılamayı saklı tutun. Bunlar saklayacak hiçbir şeyi olmayan ve mahkemede adını temize çıkarmayı sabırsızlıkla bekleyen masum bir adamın eylemleridir."


Mart ayının sonunda ev aramaları

25 Mart'ta yetkililer müzik imparatorunun Los Angeles ve Miami'deki evlerinde arama yaptı. Diddy ve Puff Daddy olarak da bilinen Combs, Kasım 2023'te eski bir kız arkadaşı tarafından seks kaçakçılığı yapmak ve ona tacizde bulunmakla suçlanmıştı. Daha sonra mayıs ayında, 2016 yılında bir otelin koridorunda ona saldırdığı rahatsız edici bir video ortalıkta dolaştı. Müzisyen daha sonra "dibe vurduğunu" ve "bağışlanamaz" davranışı için "hiçbir mazeret" göstermediğini belirtti. “Tüm sorumluluğu” üstleniyor. Eski kız arkadaşının ardından başkaları da rapçiyi cinsel saldırı ve hatta toplu tecavüzle suçladı ve kadınların Combs tarafından uyuşturulduğu ve istismar edildiği söylenen seks partilerini bildirdi.