John Wick'in onuncu yıl dönümü: Eva Longoria kült filmi nasıl kurtardı?


John Wick'in onuncu yıl dönümü: Eva Longoria kült filmi nasıl kurtardı?

"Desperate Housewives" yıldızı Eva Longoria'nın özel bir kurtarma görevi olmasaydı izleyiciler muhtemelen "John Wick"i asla göremeyeceklerdi.


Başrolünü 60 yaşındaki Keanu Reeves'in paylaştığı kült aksiyon filmi “John Wick”, 24 Ekim 2014'te ABD sinemalarında gösterime girdi. Popüler filmin yapımcılığını "Desperate Housewives"ın yıldızı 49 yaşındaki Eva Longoria yaptı, ancak yönetmenler Chad Stahelski (56) ve David Leitch (48), ancak "John Wick"in onuncu yıldönümünde onun filmdeki rolünün ne kadar önemli olduğunu açıkladılar. . Çünkü Longoria olmasaydı film muhtemelen beyazperdeye asla çıkamazdı.


“John Wick”in prodüksiyonu iflasın eşiğindeydi

Buna göre, yapımcılar Stahelski ve Leitch "Business Insider" portalına yaptıkları açıklamada, bağımsız film tamamlanmadan kısa bir süre önce yapımın parasının tükendiğini, çünkü zaten vaat edilen altı milyon ABD doları tutarındaki finansmanın beklenmedik bir şekilde karşılandığını söyledi. Bu noktada sadece iki yönetmen değil, aynı zamanda franchise yıldızı Keanu Reeves de kendi paralarını "John Wick"in yapımına yatırmıştı. Ama bu bile yeterli olmazdı.


Eva Longoria "John Wick"i kurtardı

Daha sonra o dönemde yapımcı olarak henüz deneyimsiz olan Eva Longoria kurtarıcı olarak devreye girdi. Yeterli finansmana sahipti, film prodüksiyonuna çok ihtiyaç duyulan çeki yazdı ve "John Wick"in yapımcısı oldu. Sonunda çalışma, yaklaşık 20 milyon dolarlık bir bütçeyle küresel gişede 86 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve Longoria, yatırımını ve kârını geri alan ilk kişi oldu.


"Umutsuz Ev Kadınları" yıldızı daha sonra yönetmen Leitch'e kazançlı anlaşma hakkında "Vay canına, bu şimdiye kadar harcadığım en iyi paraydı" dedi. İlk "John Wick" bölümü daha sonra bir franchise haline geldi ve şu anda ana serideki dört film, bir yayın serisi ve muhtemelen Will'de yer alan "John Wick Dünyasından: Ballerina" adlı yan filmden oluşuyor. önümüzdeki yaz sinemalarda vizyona girecek.


Bu arada Eva Longoria, Hollywood'a yaptığı yatırımla yapımcı olarak kendini kanıtlamış ve bu sıfatla "Decious Maids" dizisinde ve kısa ömürlü "Telenovela" yapımında da çalışmıştı. Ayrıca gelecekte Fransız hit dizisi "Call My Agent!"ın İspanyolca versiyonunu da yapmayı planlıyor. yapımcı ve yönetmen olarak.