italya'da 7 kisi korona virus,tan öldü
italya'da 7 kisi korona virus,tan öldü.
İtalya'da yeni korona virüsü bulasmis insan sayisi artmaya devam ediyor. simdi 220'den fazla vaka var. Ayrica 7 kisi ülu var.
Bir basinda çikan haberlere göre, kuzey İtalya'daki koronavirüs salginda yedinci kisi öldü.
Ansa haber ajansi, ölümün kalp krizi sonrasinda geçen hafta Lodi'de hastaneye kaldirilan 80 yasindaki bir adam oldugunu bildirdi.
Doktorlar orada baska bir hastaya bulastigindan süpheleniyor. İtalya'daki enfeksiyon vakalarinin sayisi 220'den fazlaya yükseldi.
Daha önce, kamu yayincisi RAI, koronavirüs salgini sirasinda altinci bir kisinin öldürüldügünü bildirmisti.
Buna göre, virüsün sadece dün teshis edildigi Lombardiya bölgesinden bir kadin. Rapora göre, kadin zaten kanser gelistirmisti.
İtalyan sivil koruma sefi Angelo Borrelli, yurtdisinda da korkma konusunda uyarida bulundu.
"Ülkemiz güvende ve buraya güvenle gelebilirsiniz." İtalya'daki ölümlerin tümü yasliydi,
bazilari daha önce hastalik geçirmisti. 23 kisi yogun bakim ünitesindedir.
İtalya son zamanlarda Avrupa'daki yeni virüsün en büyük kaynagi haline gelmisti.
Lombardiya en çok etkilenen bölgedir. Enfekte olan 5 ölümden 4'ü ve enfekte olanlarin 167'si de oradan gelmektedir.
Lombardiya, Veneto, Piedmont, Emilia-Romagna ve Avusturya ile Slovenya'yi çevreleyen Friuli-Venezia Giulia bölgesi de etkilenmektedir.
Cuma günü ilk ölümden bu yana, Roma'daki yetkililer ve hükümet virüsün yayilmasini kontrol etmek için sert önlemler aldi.
On biri Lombardiya'da, biri Veneto'da olmak üzere 11 kasaba kordon altina alindi.
Venedik Karnavali iptal edildi ve ilk futbol liginin oyunlari ve diger önemli etkinlikler iptal edildi.
Virüs nedeniyle Mauritius'ta bir Alitalia havayolu gözaltina alindi.
İtalya Disisleri Bakanligi'na göre, Lombardiya ve Veneto'dan düzinelerce yolcunun disari çikmasina izin verilmedi.
Etkilenenlere yardim etmek için Güney Afrika ve Alitalia'daki İtalya büyükelçiligi ile temas halindedir.
Havayolu sirketine göre uçak Pazar günü Roma'da basladi.
Devlet Viruslu insan Ölü sayisi Tedavi olanlar
Cin Devleti 77.345 2.592 24.734
Japan 838 4 18
Südkorea 763 7 16
italien 219 7 0
Singapur 89 0 51
Hongkong 74 2 10
Iran 43 8 0
Thailand 35 0 17
USA 35 0 3
Taiwan 28 1 2
Australien 23 0 10
Malaysia 22 0 15
Frankreich 12 1 4
Toplam 79.625 2.622 24.940