Memelerim bedenimin en tas yeri!


Memelerim bedenimin en tas yeri!
  • Memelerim, bedenimin en taş yeri!'
    Vatan'dan Ayse Aydin, Ayse Arman ile yeni çikan kitabi "Alya,sevgilim ve ben. Bizim hikayemiz"den yola çikarak ilgi çekici bir röportaj gerçeklestirdi.
    Vatan'dan Ayse Aydin,Ayse Arman ile yeni çikan kitabi "Alya,sevgilim ve ben.Bizim hikayemiz"den yola çikarak ilgi çekici bir röportaj gerçeklestirdi.
    Hamilelik ve spor
    6 aylik hamileyken denize baliklama atladim
    * Hamileliginde ne çok kosturmussun. Günde 45 dakika kosu bandi! "Bir dur" diyen olmadi mi?
    Yok ya. Ben rahat ve problemsiz bir hamilelik geçirdim. Bu konuda Allah'in sansli kullarindan biriydim. 6 aylikken baliklama atliyordum. Ama tabii karnimin üzerine degil, nasil atlamam gerektigini biliyordum. Bu röportaji okuyup doguma iki ay kala kimse baliklama atlamaz degil mi? Lütfen atlamayin! Son aya kadar da yüzdüm, kosu bandinda 5.5'de yürümekte ne var? Deliler gibi kosmuyordum ki... Tabii ben herkesten uzakta Dubai'de geçirdim hamileligimi. Orada sinirlerin alinmis bir halde yasiyorsun. Kimse görmüyor, "Aaa oran buran sismis!" demiyor. Dip boyamin gelmesine bile aldirmiyordum. Güzel olmaya mecbur degildim. Görsen, tam bir kasaba gülüydüm. Sonra tipis tipis Dubai'deki Amerikan Hastanesi'ne gittim, epidural sezeryanla dogurdum.
    Sezaryen mi normal mi?

    Vajinam bozulur, seks hayatim altüst olur diye korktum
    * Korkmadin mi?
    Korkmaz miyim? Dogum, hiç dogurmamis biri için "ölüm" gibi bir kavram. Müthis bir bilinmezlik. Tabii ki "Her sey kontrol altinda canim!" numaralari çekiyorsun, ama aslinda üç buçuk atiyorsun. Sana kim ne anlatirsa anlatsin, "Hi hi" diyorsun ama anlamiyorsun, basina ne gelecek bilmiyorsun. En azindan bana öyle oldu. İçimi ferahlatan tek sey, "Milyonlarca kadin dogurduguna göre, zair ben de dogururum!" oldu.
    * Peki dogum normal mi oldu, sezaryen mi?
    İtiraf ediyorum, normal dogumdan da korktum. "Kivrana kivrana mi doguracagim?" dedim. "Vajinam deformasyona ugrar mi, seks hayatim alt üst olur mu?" dedim. Sezaryen daha kolay geldi. Bir de İstanbul'da sezaryen modasi var ama Dubai'de sezaryen dedigin zaman sana aciyarak bakiyorlar. "Bir komplikasyon mu var?" diye soruyorlar. Orada dogum derslerine gidince, çark ettim, "Bu normal dogum müthis bir sey. Ben de normal dogurmaliyim!" dedim, ama kismet degilmis olmadi. Peki epidural sezaryenden sikayetçi miyim? Hayir. Çabuk ve problemsiz oldu. Normal doguma göre bilinmeyeni daha azdi. Çocuk mis gibi çikti. Fakat ben o zamandan beri karnimi eritmeye çalisiyorum! Normal dogumda vücut kendini çok daha kolay toparliyor, sezaryencilerin düz bir karina sahip olabilmek için daha fazla efor sarfetmeleri gerekiyor. Ama kimseye "Onu ya da bunu yapin" demem. Bu isin dogrusu yok, ne hissediyorsaniz odur dogru olan. Çok mu konustum? Sen kes arada beni...
    Hamilelik ve seks
    Biz devam ettik, son haftaya kadar sevistik
    * Yok yok... Peki ya seks? Bazilari koca bir karinla sevismeyi itici bulurken, bazilari büyüyen gögüslerin tadini çikarmak için daha sik sevisiyor. Bebege zarar gelmesinden korkanlar da var. Sen nasil yasadin bu süreci?
    Biz valla Allah ne verdiyse devam ettik. Son haftaya kadar filan. Ama yani sevismek dedigin sey de sadece penetrasyondan ibaret degil ki. Sevismek deyince insanlar bir tek bunu anliyor. Halbuki bunun mastürbasyonu var, oral seksi var. Ve insanin karni kocamanken de bir sürü sey yapilabiliyor.
    simdi unuttum hangi haftalardaydi, insan bir dönem aziyor... "Ben suçlu degilim, hormonlarim suçlu!" diye, Ömer'i evin içinde kistirmaya çalisiyordum. O benimle hep dalga geçti, beni itici filan bulmadi.
    Memelere gelince evet, tas gibi oluyorlar, süper! Her seyi akisina birakmali. Yani "Ne hiç aklima gelmedi!" dogru, ne "Hiç aklimdan çikmadi ki!" Gelirse aklimiza, canimiz da isterse, bizi kimse durduramaz. Hamilelik de buna engel degil. Bebegimiz de suyun içinde ne güzel sallanir! Ben böyle bakmaktan yanayim.
    "Karimin içinde bebek var, ben onun üzerine çikip onunla sevisemem" diyenler için üzgünüm. "Dogururken karimin yanina giremem, onun içinden bir bebek çikardigini göremem, görürsem onunla bir daha sevisemem" diyenler için de üzgünüm. İki gruptaki erkekler de neler kaçirdiklarini bilmiyorlar!
    Sigara ve içki
    Hamile oldugumu ögrendigim gün biraktim
    * Hamileyken canin içki-sigara çekmis? Peki içtin mi?
    Sigara hiç içmedim. Hamile oldugumu ögrendigim gün biraktim. Ve siki içiciydim, üç paket içiyordum günde. İçmiyordum, yiyordum! Tik diye kestim. Ama rüyalarimda hâlâ görüyorum. Ve sarhos olmamaya çalisiyorum, yeniden baslarim diye. Çünkü severek içiyordum. Özlüyorum da anasini satayim. Ama simdi kokusu bile rahatsiz ediyor. Nasil öpüsürmüsüz sigarali agizlarla? İçkiye gelince, bir kadeh saraptir, bilemedim iki kadeh, o kadar.
    Emzirme
    Seksle alakasiz kutsal bir duygu
    * İyi de, Alya bebekken zor olmadi mi? Ben o dönem dadinin gözünün içine bakiyordum. Benimkiler çok gazli ve çok aglayan bebeklerdi.
    Seninki baska bir durum. Hangi birine yetiseceksin? Ben öyle degildim ki. Yine sansliydim çünkü problemsiz, gazsiz bir bebekti Alya. Ve ben bir inek gibi emziriyordum. Üstelik bu emzirme isine bayildim, öldüm, bittim -ki memelerim çok hassastir benim- "Nasil emzirebilirim, onlar benim cinsel organlarim" diye düsünürken, seksle alakasi olmayan inanilmaz kutsal duygular filan yasadim. Alya ile ayri bir dünyaya giriyordum, inanilmaz mutluydum, mevsimler geçsin, zaman dursun, aksin neyse, benim hiç umurumda degildi. Hani "Sokaklarda olayim, hayati kaçiriyorum" gibi duygularim olmadi hiç. Acayip tadini çikardim.
    Lohusalikta depresyon
    Hormonlarim açisindan sansliydim
    * Dogum sonrasi depresyon yasadin mi?
    Dogum sonrasi depresyon yasadigim söylenemez. Tabii ki bedenim sisti, bir yil regl olmadim, bir tür menopoz gibi. Üstelik bir sürü insan zayiflarken, ben emzirirken kilo aldim. Güzel oldugumu söylemek mümkün degildi, hayatimda olmadigim kadar iri oldum. Ki çok kafaya takarim ben kiloyu miloyu. Yine de depresif degildim. Ben neye bagliyorum biliyor musun? Bir hormonlarim açisindan sansliydim. Bir de geç anne oldum ve anne olana kadar bir sürü sey yasadim. Acayip asklar, inis çikisli duygular, uçlarda yasamalar. Pek aklimda kalan bir sey olmadi. O yüzden de "Hani su çocuk sussa da bilmem ne isimi yapsam!" olmadim. Ama tabii böyle ukalalik ettigime bakma... Benim evden yapabilecegim bir isim vardi, bu da çok önemli. Bir sirkete gitmek zorunda olsam, nah böyle konusurdum.
    Dogum sonrasi seks
    Sevisirken her taraf süt oluyordu
    * Dogum sonrasi sekse geliyorum. Hormonlar yüzünden benim libidom yerlerdeydi. "Acaba hep böyle mi kalacagim" diye ödüm koptu. Bu süreci nasil yasadin?
    En sevisken dönemimde degildim. Ama hiç alakam yok da degildi. Daha düsük bir libido, diyebiliriz. Çünkü regl de olmuyordum. Yani Ömer'le sarilalim, biraz yiyiselim ama esas olan Alya'ydi. Bazen sevisirken her taraf süt oluyordu, fiskiriyordu. Allah'tan bunlari dert etmeyen, espriye vuran bir sevgilim var. Yine de ben "isleyen demir isildar"a inaniyorum. Seksi hep bir sekilde hayatimizda tutmaliyiz. Dogum öncesi, dogum sonrasi... Hani bunu bir programa baglayalim, "cumartesileri seviselim" demiyorum, ama öyle ya da böyle gündemde tutmak gerekiyor. Yoksa çikar gider, gelmez de anasini satayim. Ben o yüzden dikkat etmeye çalistim. Tamam ben anneyim ama asik oldugum adamin da sevgilisiyim. Benim bedenim bana ait oldugu kadar ona da ait. Haz vermek de, benim için haz almak kadar önemli.
    Memelerim, bedenimin en tas yeri!
    Karnima liposuction yaptirabilirim
    * Vallahi ben de öyle düsünüyorum. İyi ki dogurmusuz, dogurmasina da... Sonradan memelerin sarkmasi, karin derisinin burusmasi haksizlik degil mi? Dogum sonrasi estetik hakkinda ne düsünüyorsun? Sen yaptirdin mi?
    Memelerime bir sey olmadi, o kadar da emzirdim. Hâlâ bedenimin en tas yeri. Popomda zaten hiçbir zaman is yoktur, tepsi gibidir. Bacaklarim kalinlasti, simdi normale döndü. Bir tek karnim eskisi kadar düz degil, minik katlarim var ve hep içime çekmem gerekiyor. Yine idare ederim ama baska bir bedene sahip oldum. 5 kilo fazlami da bir türlü veremedim. Ara ara "Liposuction mi yaptirsam mi?" diyorum. Ama neme lazim ölürüm filan! Olabiliyor ya estetik ameliyatlarinda öyle saçma seyler! Neyse, gerçekten düzenli spor yapiyorum. Pilates, hypoksi, lpg... Öyle yan gelip yatmiyorum, ama buna ragmen "bana misin" demiyor. Tüm bu faaliyetler sadece ayni kiloda kalmami sagliyor. Yine de düsününce, her seye deger...