Afgan süperstar askeri uçaklarla Kabil'den kaçtı


Afgan süperstar askeri uçaklarla Kabil'den kaçtı

Şarkıcı ve sunucu Aryana Sayeed, Afganistan'da büyük bir yıldız. Salı günü, 36 yaşındaki Kabil'den ayrıldığı anlaşılan bir askeri uçakta Instagram'da bir fotoğrafını paylaştı. Popüler sanatçı Afganistan'da kötülüğü tehdit ederdi - Taliban onu daha önce tehdit etmişti.

Afgan şarkıcı ve TV sunucusu Aryana Sayeed, görünüşe göre Salı akşamı Kabil'den kaçmayı başardı.


Afgan şarkıcı ve TV sunucusu Aryana Sayeed, görünüşe göre Salı akşamı Kabil'den kaçmayı başardı. Popüler şovmenin Instagram'da paylaştığı bir gönderide, insanlarla dolu bir askeri uçakta bir erkek arkadaşıyla birlikte görülüyor. Konum işaretçisi olarak Doha'yı gösterdi. Oradan da evlatlık evi olan İstanbul'a gitmek istiyor. Afgan halkına en azından intihar bombacılarından ve patlamalardan korkmadan bir hayat diliyor.

Sayeed ayrıca siyasi konularda da yorum yaptı. yaptığı bir röportajda, Afgan toplumunda kadınların rolünü eleştirdi. Ayrıca 2017'de daha önce bir etkinlikte giydiği bir elbiseyi herkesin önünde yaktığı bir eylem için de büyük ilgi gördü. Memleketindeki muhafazakarlar onu bunun için eleştirdikten sonra, Sayeed militanca tepki verdi: "Afganistan'daki tek sorunun bu olduğunu düşünüyorsanız, o zaman bu elbiseyi yakarım" dedi.

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından Kabil'den Doha'ya giden uçağın içinde Taliban'ın hedefindeki isimlerden biri olan pop yıldızı Aryana Sayeed'in de olduğu öğrenildi. Şarkıcının uçakta olduğu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıktı

Afganistan'daki tüm şehirleri bir bir alan Taliban, geçtiğimiz pazar günü Kabil'e girerek yönetimi ele geçirdi. Taliban güçlerinin 20 yıl sonra ülkeye girmesi ile binlerce kişi ülkeden ayrıldı. Yüzlerce kişinin bindiği uçağın içinde bir tanıdık ismin de olduğu öğrenildi.