Almanya'da Yüz metre Yüksekteki Köprüye iniş yapan uçak Tir ile çarpıştı


Almanya'da Yüz metre Yüksekteki Köprüye iniş yapan uçak Tir ile çarpıştı

Uçak bir kamyona çarptı. 72 yaşındaki pilot çok şanslıydı ve sadece hafif yaralandı. Uçak motoru aniden Schwarzbachtal köprüsünün yakınında arızalandı

Hatta polisin bildirdiğine göre, kamyon sürücüsü kazayı tamamen yara almadan atlattı. Tek motorlu uçak, öğlen 12'den kısa bir süre sonra Pirmasens yakınlarındaki Thaleischweiler-Fröschen'deki otoyol köprüsüne indi. Yaklaşmakta olan bir dorse artık zamanında fren yapamıyordu.

72 yaşındaki oyuncunun uçakla nereye acil iniş yapmak istediğine karar vermesi için sadece birkaç dakikası vardı. Daha sonra 100 metre yüksekliğindeki köprüye karar verdi.


Otobana acil iniş 60 bin euro hasara neden oldu

Almanya'da Yüz metre Yüksekteki Köprüye iniş yapan uçak Tir ile çarpıştı. Dünyadan Haberler

Polise göre, pilotun motoru Fransa'dan Aşağı Saksonya'ya giden bir uçuşta arızalandı. 72 yaşındaki oyuncunun uçakla nereye acil iniş yapmak istediğine karar vermesi için sadece birkaç dakikası vardı. Daha sonra 100 metre yüksekliğindeki köprüye karar verdi.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Almanya'da Yüz metre Yüksekteki Köprüye iniş yapan uçak Tir ile çarpıştı. Dünyadan Haberler

Dün yaşanan kazanın ardından otoban ulaşıma kapanırken ekipler bölgeye yayılan benzin ve parçaları temizlemek için yoğun çaba harcadı.

Yerel Die Rheinpfalz gazetesinin haberine göre otoban ancak akşam saatlerinde yeniden trafiğe açılabildi.

A62, kazanın ardından öğleden sonra uçağın yakıtını boşaltmak ve makineyi söküp geri almak için tamamen kapalı kaldı. Polis, hasarın yaklaşık 60.000 avro olduğunu tahmin etti.