Sovuk havalarda kahvaltıda neden muz yememelisiniz


Sovuk havalarda kahvaltıda neden muz yememelisiniz

Muz, özellikle kahvaltıda popüler bir malzemedir - ancak soğuk mevsimde bundan kaçınmalıyız. Nedenini burada söyleyeceğiz.

Muz süper lezzetlidir, birçok şekilde kullanılabilir ve özellikle kahvaltıda popülerdir. İster müslide, ister yoğurtlu, ister smoothie olarak - sarı meyvenin tadı her zaman güzeldir! Ancak özellikle kış aylarında uzmanlar sabahları muzdan uzak durmanızı tavsiye ediyor. Bunun neden böyle olduğunu burada açıklıyoruz.

Bu yüzden kışın sabahları muzdan kaçınmalısınız.

Özellikle soğuk mevsimde kendimizi normalden daha yorgun ve halsiz hissetmemiz olabilir, bunun nedeni kışın daha az gün ışığı olması ve bunun sonucunda daha az güneş ışınları ve D vitamini almamızdır. D vitamininin genel ruh halimiz üzerinde etkisi vardır ve artık kendimizi doğal gün ışığına yönlendiremediğimiz için karanlık doğal uyku ritmimizi de bozar. Ama muzların bununla ne ilgisi var?

Tropikal meyveler bizi yoruyor

Daha sonra kış mevsiminde kesinlikle bölgesel veya mevsimlik olmayan parlak sarı muzları yersek, vücudumuz yanlış sinyaller alır. Çünkü tropik meyveler ılık, parlak güneşte yetişir ve onları yediğimiz zaman bu bilgi vücudumuza geçer. Bu yanlış sinyaller iç saatimizi karıştırır ve daha fazla yorgunluğa ve uyku sorunlarına neden olur.

Ayrıca ithal tropik meyvelerin ekolojik yönünün de kış aylarında oldukça olumsuz olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır. Kışın muz yerine elma veya armut gibi yöresel meyvelere güvenmelisiniz - bu sadece çevre için daha iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda uyanmanıza da yardımcı olur.