Kraliçe Elizabeth, yas tutanlar hükümdarın önünde eğiliyor


Kraliçe Elizabeth, yas tutanlar hükümdarın önünde eğiliyor

Kraliçe Elizabeth bugün son yolculuğuna çıkıyor: Tabutu Balmoral Kalesi'nden alındı.

Şimdi cenaze alayı başladı ve yas tutanların hükümdara boyun eğdiği Ballater belediyesinden geçti.

Bir devrin sonu: Kraliçe Elizabeth, 8 Eylül 2022 öğleden sonra "Balmoral'da huzur içinde öldü". 96 yaşındaydı. Bu, Buckingham Sarayı tarafından Almanya saatiyle 19:30'da resmi bir açıklamada duyuruldu.

Sadece bir gün önce - 47 yaşındaki yeni İngiltere Başbakanı Liz Truss'un atanmasından sonra - hükümdar doktorlarının tavsiyesi üzerine Privy Council toplantısına katılımını iptal etmek zorunda kaldı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan bir başka açıklamada, "dün zor bir günün" ardından dinlenmesi gerektiğini söyledi. Kraliçe'nin ölümüyle ilgili son gelişmeleri haber başlığımızda sizler için özetliyoruz.

Cenaze alayı Aberdeen'e geldi

Aboyne ve Banchory'den geçtikten sonra konvoy Aberdeen'e ulaştı. Cenaze alayı Aberdeen'den geçerken Birleşik Krallık'ın başkentlerinde bildiriler yapıldı. BBC'nin haberine göre, Aberdeen'de Holborn Caddesi, Duthie Park ve adını Kraliçe Elizabeth'in babasının adını taşıyan Kral George VI Köprüsü'nde büyük kalabalıklar toplandı. Tabut geçmeden önce köprüde on dakika sessizlik oldu.

Kraliçe Elizabeth'in tabutu Balmoral'dan alındı

BBC'nin haberine göre Balmoral çalışanları bu sabah Kraliçe Elizabeth'e veda etti. Biraz sonra, cenaze alayı için hazırlık olarak İskoç kalesinin kapıları açıldı. Şimdi Kraliçe'nin tabutu Balmoral'ı bir cenaze arabasıyla terk etti.

Meşe tabutu İskoç Kraliyet Standardı ile kaplanmıştır ve kale bahçelerinden dahlias, phlox ve beyaz funda çelengi ile süslenmiştir.

Kısa bir süre sonra, 72 yaşındaki Prenses Anne'nin eşlik ettiği konvoy Ballater'dan geçti. Mahalle sakinleri yol kenarında durarak başlarını öne eğdi.

Yas tutanlar İskoçya sokaklarını dolduruyor

Kraliçe Elizabeth bugün son yolculuğuna çıkıyor:

96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth bugün son yolculuğuna çıkıyor. Şu anda Balmoral Şatosu'ndaki Balo Salonunda bulunan tabutu Edinburgh'a götürülüyor. Saat 11:00 GMT'de Royal Deeside, ardından Aberdeen, Dundee ve son olarak Edinburgh köylerinden geçilir ve burada meşe tabut Holyroodhouse Sarayı'nda, önce de 12 Eylül Pazartesi günü St Giles Katedrali'nde Kral Charles'ın huzurunda bir ayin düzenlenir.

Tabut Yürüyüşü Kraliçe'nin en sevdiği yerlerden geçerken, İskoçya üzerinden yapılan yolculuk dokunaklı bir vedayı simgeliyor. Daha şimdiden, İskoçya'nın dört bir yanındaki kalabalıklar, eşsiz hükümdarı anmak için Route yollarında toplanıyor.

Saray, Kraliçe Elizabeth'in cenaze tarihini doğruladı

Kraliçe Elizabeth bugün son yolculuğuna çıkıyor:

Kraliçe Elizabeth'in ölümünden iki gün sonra saray, mezarının tarihini doğrular. Resmi açıklamada, "Majestelerinin Devlet Cenazesi, 19 Eylül Pazartesi günü Westminster Abbey'de gerçekleştirilecek.

Balmoral'da ayin: Prenses Eugenie gözyaşlarını tutamıyor

Kraliçe Elizabeth bugün son yolculuğuna çıkıyor:

İngiliz kraliyet ailesinin üyeleri, Kraliçe Elizabeth'e veda etmek için Cumartesi günü İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde özel bir törene katıldı. 62 yaşındaki Prens Andrew, 58 yaşındaki Prens Edward, 34 yaşındaki Prenses Beatrice ve 32 yaşındaki Prenses Eugenie, 57 yaşındaki Wessex'li Sophie ve 72 yaşındaki Prenses Anne, 41 yaşındaki Zara Tindall ve 44 yaşındaki Peter Phillips, Crathie'deki Kraliçe'ye katıldı. Kirk'e son saygılarını sunuyorlar.

Törenden sonra kraliyet ailesi, çiçek denizine bakmak ve kederli kraliyet hayranlarından gelen sayısız mesajı okumak için zaman ayırdı. Prenses Eugenie'nin gözyaşlarına boğulduğu duygusal bir an. Peder Andrew kolunu ona sarıyor ve onu teselli ediyor. Sophie, İngiliz halkının sempatisinden de derinden etkileniyor. Kraliyet ailesi, Kraliçe'nin tabutunun şu anda yerleştirildiği saraya dönmeden önce, cesaret verici bir şekilde tezahürat yapan kalabalığa el sallıyor.