Efsane oyuncunun doğum günü Terence Hill bugün 84 yaşında


Efsane oyuncunun doğum günü Terence Hill bugün 84 yaşında

Bugün, 29 Mart, Terence Hill doğum günü. Uzun kariyerine bir göz atın.

Terence Hill bugün 84 yaşına basıyor. İşleri, kendilerinin de yaşlandığını unutturan bir zamansızlıkla karakterize edilen insanlar var. Terence Hill bu seçkinlere aittir.

Terence Hill, Mario Girotti'de 84 yıl önce Venedik, İtalya'da doğdu. Annesi Ottilie Minna Hildegard, ailenin bir süre yaşadığı Dresden yakınlarındaki Lommatzsch'tan geliyor. Aile, Şubat 1945'te Dresden'e yapılan hava saldırılarına tanık oldu. 1947'de İtalya'ya taşındılar.


Terence Hill'in o zamanlar kendisine verdiği isimle Mario Girotti, yetenekli bir yüzücüydü. Bu yeteneği ilk film rolünü 1951'de Vacanze col gangster (Gangsterlerin Tatili) filminde oynamasına yol açtı. 15 yaşında Roma'da oyunculuk eğitimine başladı. İlk film rolleri için hala gerçek adı olan Mario Girotti'yi kullanıyordu. 1963'te Alain Delon'la birlikte The Leopard filminde rol aldı ve 1964'te Karl May filmlerinde çalışmaya başladı.


1967'de kariyer yükselten hamle geldi: Mario Girotti, "Tanrı affeder... Asla Django!" filmi için bir sahne adı almak zorunda kaldı. Terence Hill'i seçti. Oyuncu ortağı Carlo Pedersoli de aynısını yaptı ve kendisine Bud Spencer adını verdi. Bir yıldız ikilisi doğdu.

Bugün, 29 Mart, Terence Hill doğum günü.

Efsane oyuncunun doğum günü Terence Hill bugün 84 yaşında. Magazin Haberleri!

İlk başta, iki oyuncunun spagetti western filmleri hala oldukça ciddiydi ("Four for a Hail Mary" ve "Bloody Boot Hill"). Bud Spencer ve Terence Hill'in mizah konusunda birbirlerini mükemmel bir şekilde tamamladıkları anlaşılınca, iki yıldızın eski filmleri bile komik dublajlarla yeniden sahnelendi. 1970'den itibaren "Şeytanın Sağ ve Sol Eli", "Bir Şükür İçin Dört Yumruk", "Cehenneme Giden İki Göksel Köpek" ve "İki Durdurulamaz" gibi komediler geldi. 1970'lerin en çok talep gören komedi ikilisi onlardı.


1972'de Terence Hill en ünlü rolünü oynadı: Henry Fonda ile birlikte "Benim Adım Kimse Değil" filminde "Kimse"yi somutlaştırdı. 1980'lerde Terence Hill, Don Camillo gibi filmlerin yönetmenliğini denedi. 1991'de Bud Spencer ile birlikte oynadıkları son filmi The Troublemaker'ı yönetti. Ayrıca 1991'de aynı adlı Belçika çizgi romanının canlı aksiyon uyarlamasında Lucky Luke'u canlandırdı.


Hayatının büyük bölümünü İtalya ve ABD'de geçirmiş olsa da, Terence Hill her zaman Almanya'ya yakın kalmıştır: Almanca'yı anadili olarak tanımlayan aktör, 1967'de Bavyeralı Amerikalı Lori Zwicklbauer (bugün: Lori Hill) ile evlendi. Bu evlilikten iki çocuk dünyaya geldi: Jess Hill (*1969) ve evlatlık Ross Hill (*1973-†1990).



Bunlarda ilginizi çekebilir


1995 yılında Terence Hill, çocukluğundan beri ilk kez Lommatzsch'ı tekrar ziyaret etti. Oyuncu, 2022'den beri İtalyan ve ABD vatandaşlığının yanı sıra Alman vatandaşlığına da sahip.

Bugün 29 Mart 2023 ekran efsanesi 84 yaşına giriyor. En iyi dileklerimle, Terence Tepesi!

Aktör Terence Hill, "Benim Adım Birisi - İki Yumruğun Dönüşü" 2018 filminin galasında oynuyacak