Bir kene ısırığından sonra: güzellik kraliçesi 'yatalak' oldu


Bir kene ısırığından sonra: güzellik kraliçesi 'yatalak' oldu

Lyme hastalığı teşhisini bekleyen sekiz yıl: güzellik kraliçesi kene ısırığından sonra 'yatalak' oldu

Kirstie Haysman 34 yaşında, birkaç yıl öncesine kadar güzellik yarışmalarında başarılı bir şekilde yarıştı ve şimdi yatalak. 34 yaşındaki kadın, "Kocamın beni kaldırması gerekiyor ki tuvaleti kullanıp banyo yapabileyim" diyor. on bir yaşında bir kızının annesidir.


Tıp uzmanı olarak işini bırakmak zorunda kaldı. İngiliz kadın, hastalığından önce atletikti. Miss Great Britain ve Miss London City yarışmalarında yarıştı ve 2015 yılında Miss Hertfordshire unvanını aldı. Aynı yıl ilk belirtilerini de gösterdi: yorgunluk ve eklemlerde ağrı.


Bir romatolog, Haysman'a yüksek dozda steroid reçete etti. Ağrı kesiciler aldı ve özel bir diyetle vücudundaki iltihabı gidermeye çalıştı. Ama sağlığı kötüleşti. Ellerindeki ve parmaklarındaki eklemler ağrılı bir şekilde şişmişti. Sonunda artık nesneleri kaldıramaz hale geldi. Elleri bugün "şekli bozuk".


Doktorlar sonunda bir otoimmün hastalıktan şüphelendiler ve bağışıklık sistemini ilaçlarla bastırmaya çalıştılar. 34 yaşındaki şimdi bunun durumunu daha da kötüleştirdiğine inanıyor.

Yıllarca süren ıstırabın ardından sürpriz: Ocak ayında bir tanıdık, Haysman'ın Lyme hastalığından muzdarip olabileceği şüphesini dile getirdi - insanlara enfekte keneler tarafından bulaşan ve yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı ve yorgunluğa neden olan bakteriyel bir enfeksiyon.


Haysman, Meksika'daki özel bir kliniğe gitti ve kendisine Lyme hastalığı testi yaptırdı - sonuç pozitifti.


İngiltere'de eski güzellik kraliçesi antibiyotik tedavisi gördü. Ama bu onun çilesinin sonu değil. Hâlâ kötü durumda: Çalışmayan bir vücutta sıkışıp kalmış gibi hissediyor. Ve Lyme hastalığına aşina doktorlar bulmak hala zor.

Haysman, trajik bir şekilde, enfeksiyon daha önce teşhis edilmiş olsaydı, içinde bulunduğunuz durumun önlenebileceğini söylüyor. 34 yaşındaki anne, "Antibiyotiklerle 28 günde iyileşebilirdi - şimdi vücudum kendini kapatıyor" dedi.


Ve: Çok uzun süre steroid kullandığı için kemiklerine zarar verdi. Bir romatologa göre, "70 yaşındaki birinin kemiklerine" sahip.

Haysman şimdi antibiyotik tedavisinin sonunda onu iyileştirmesi için dua ediyor - "böylece tekrar dolaşabileyim".

Etiketler