Robbie Williams, dismorfofobiden çok acı çekiyor


Robbie Williams, dismorfofobiden çok acı çekiyor

çok kilo kaybından! Robbie Williams, dismorfofobiden acı çekiyor

Robbie Williams kendi vücut imajıyla mücadele ediyor. Şimdi açıkladığı gibi, vücut dismorfik bozukluğundan acı çekiyor.

Bir süredir pek çok hayran, 49 yaşındaki Robbie Williams için endişeleniyor.Şarkıcı ve şovmen, son aylarda çok kilo verdi. İngiliz şimdi Instagram'da vücut dismorfik bozukluğu veya dismorfofobiden muzdarip olduğunu duyuruyor. Etkilenen kişiler vücutlarındaki sözde kusurlarla uğraşırlar, kendi beden algıları bozulur.


Robbie Williams, ilk kez rahatsız vücut imajı hakkında halka açık bir şekilde konuşuyor.

Williams'ın Instagram'da yayınladığı bir çizimde "İdeal kilom, insanların benim için endişelendiği zamandır" yazıyor. Kara mizah olarak tanımladığı sözler. Ekteki yorumda daha net hale geliyor. Williams, "Vücut imajım söz konusu olduğunda kendimden nefret etme hakkında bir kitap yazabilirim" diye yazıyor. "Saf kendinden nefret etmeyi" ve "kendini çirkin hissetmenin çirkinliğini" biliyor. Bir süper güç seçebilseydi uçmayı seçmezdi, hedef kilosunu korurken istediği kadar yemek yemeyi tercih ederdi.


"Bu kanlı bir felaket"

Bazen 40 kilodan fazla kilolu olduğunu söyleyen Williams, "Dismorfofobiden muzdaripim" diye açıklıyor. "Yani ruhumun gördüklerini hayal edebilirsiniz. Belki de hayal edemezsiniz. Her iki durumda da, bu kanlı bir felaket." Şu anda zayıf, ama kafası ona "Lanet olsun harika Rob, zayıflamayı başardın ve artık yaşlandın, tebrikler" diyor. Hayatı boyunca bununla mücadele ediyor ve "geçmiyor" diye devam ediyor. Bazen hissettiği üzüntü şok edici.


Kendini kabul etmeyi ve kendini sevmeyi bazı insanlar için tamamen imkansız görünecek kadar zorlaştıran şeyin ne olduğunu merak ediyor. Tüm bu duygularını bir nevi çıkış noktası olarak takipçileriyle paylaşıyor: "Ve yazdığım bu sözlerde kendini tanıyan varsa ikimize de faydası dokunabilir." Yorumlarda çok sayıda hayran, Williams'ı düşündüklerini ve onun kendini kabullenmeyi ve kendini sevmeyi bulmasını dilediklerini söyleyerek kendi deneyimlerini paylaşıyor.