Aleyna Tilki ve annesi Havva Öztel Barbie stili gündem oldu


Aleyna Tilki ve annesi Havva Öztel Barbie stili gündem oldu

Aleyna Tilki ve annesi Havva Öztel'in Barbie stili sosyal medya hesabından paylaştığı kareler gündem oldu. 

Uzunca bir süredir vizyona girmesi beklenen Barbie sonunda vizyonda. Dünyada Barbie çılgınlığı başlamışken Aleyna Tilki ve annesi Havva Öztel de bu çılgınlığa tarzlarıyla dahil oldu. Anne kızın pozları gündem oldu.

Aleyna Tilki ve annesi Havva Öztel'in Barbie stili sosyal medya hesabından paylaştığı resimlere yorum yağdı. Anne - kız bu defa Barbie stili ile hayranlarının karşısına çıktı. Uzunca bir süredir vizyona girmesi beklenen Barbie sonunda vizyonda.


Aleyna Tilki ve annesi Havva Öztel, sosyal medya üzerinden konuşulmaya devam ediliyor.

Anne kızdan yeni Barbie stili

Filmin baştan aşağı pembe hali sosyal medyada da çeşitli trendleri beraberinde getirdi. Trende uyanlar arasından Aleyna Tilki ve annesi Havva Öztel de vardı.

Aylardır beklenen 'Barbie' vizyona girdi ve dünya çapı gişe hasılatında 'Oppenheimer'ı ikiye katladı. Greta Gerwig’in yönetmenliğini üstlendiği "Barbie" filmi tüm dünyada konuşuluyor.

Film, Barbie ülkesinde yaşayan bir Barbie bebeğin, yeterince mükemmel olmadığı için oradan kovulup gerçek hayatta yaşadığı maceraları anlatacak.

Filmin baştan aşağı pembe hali sosyal medyada da çeşitli trendleri beraberinde getirdi. Trende uyanlar arasından Aleyna Tilki ve annesi Havva Öztel de vardı.

Havva Öztel pembe mini tarzıyla pozlarını paylaştı. Annesinin ardından Aleyna Tilki'den de iddialı pozlar geldi.

Anne ve kızının Pozları görenler "En iyi Barbie anne", "Anasına bak kızını al", "Kızı tamam da anneye yakışmıyor bu hareketler" yorumlarında bulundu

"Barbie" film incelemesi: Sinemaya gitmeye değer mi? kalbimingulu editörleri açıkladı

Nihayet bekleme bitti. Uzun zamandır beklenen film "Barbie" nihayet bugün sinemalarda izlenebiliyor. Dün ön gösterimdeydik ve size dürüstçe film hakkında ne düşündüğümüzü ve abartmanın gerçekten haklı olup olmadığını söyleyeceğiz.


Nereye gidersek gidelim, her yerde pembe görüyoruz. Bu yıl yönetmen Greta Gerwig'in uzun metrajlı filmi "Barbie" kadar pazarlanan başka film yok denecek kadar azdı. Şu anda neredeyse hiç kimse Barbie aldatmacasından kaçamaz. Zara, tam bir moda çizgisini plastik bebeğe adadı ve biz de tırnaklarımızı modaya uygun Barbie pembesiyle giyiyoruz. Instagram ve TikTok'ta içerik oluşturucular, en çılgın Barbie görünümleriyle bizi büyülüyor ve filmin başrol oyuncuları Margot Robbie ve Ryan Gosling, dünyanın dört bir yanındaki Barbie galalarında kırmızı (veya daha doğrusu pembe) halıdan bize gülümsüyor.


Filmin fragmanını şimdiden buradan inceleyebilirsiniz:

Barbie'ye eleştiri

Peki Barbie aldatmacasının ardındaki gerçek nedir? Ne de olsa, Mattel bebeği onlarca yıldır fikirleri bölüyor. Barbie bir ikon mu yoksa feminizmin düşmanı mı? Ya da belki ikisi de? Ne de olsa Barbie kadınların her şey olabileceğini gösteriyor: astronot, kadın polis, başkan... Ancak plastik oyuncak bebek her zaman gerçekçi olmayan vücut boyutları gösteriyor ve çok az çeşitlilik içeriyor. Çoğu durumda ince, beyaz ve sarışındır. Çatlak izleri, sivilceler veya yağ ruloları yok. Dolayısıyla, feministlerin bu figürü var olduğundan beri eleştirmelerine şaşmamalı.


Barbie filminin konusu bu.

Şimdi, tüm insanlar arasında feminist indie yönetmen Greta Gerwig, ikonik bebek Barbie hakkında bir film yapmaya ve böylece bir anıt dikmeye karar verdi. Greta Gerwig, plastik bebeği kutuplaştıran her şeyi ele alıyor ve sorunlu Barbie imajıyla oynuyor.


Film Barbieland'de geçiyor. Pembe rüya dünyasında her gün mükemmeldir. Herkesin keyfi yerinde ve iyi görünüyor ta ki bir gün her şey değişene kadar. Barbie (Margot Robbie'nin canlandırdığı) aniden ayaklarının düz olduğunu fark eder, selüliti fark eder ve mükemmel dünyası alt üst olur. Ken'le (Ryan Gosling'in canlandırdığı) gerçek dünyaya adım atıyor ve burada kadınlar için gerçekliğin çok farklı olduğunu ve Barbie diyarındaki kadar toz pembe olmadığını hemen keşfediyor. Kadınların her gün cinsiyetçiliğe maruz kaldığını öğreniyor ve ataerkinin etkilerinin kadınlara nasıl hissettirdiğini ilk kez hissediyor. Ken ise şansına inanmakta güçlük çeker ve Barbie diyarını hızla toksik erkekliğin görgü kuralları olarak kabul edildiği kendi kendomuna dönüştürür.


Barbie filmi buna değer mi? kalbimingulu editör ekibinin görüşü bu.

Abartılı filmi zaten gördük ve şimdi size onun hakkında ne düşündüğümüzü söyleyeceğiz. Sinemaya gitmek gerçekten buna değer mi? Yoksa filmde başarısız mı olduk? Buradan yorumlarınızı yazabilirsiniz..