Halil Konakçı Kimdir Halil Konakçı Anasi ve Babasi Kimdir Tikla oku


Halil Konakçı Kimdir Halil Konakçı Anasi ve Babasi Kimdir Tikla oku

Onun „Rum mu?“ „Ermeni mi ?“ „Gurcü mü ?“ „Yahudi mi ?“ olduğu hakkındaki goruşler tartışmalar yoğundur.

Bu kadar yoğun tartışmalara rağmen de kendisi çıkıp apacık bir açıklama Yapmıyor. Yapamıyoor. Turkiye’de kokenleri en cok merak edilen, araştırılan, sorgulanan kişi „ Halil Konakçı kimdir?“

Kurtuluş Savaşı yıllarında 13 kasım 1918 de İşgal kuvvetlerinin işgaliyle birlikte RİZE merkezli o bölgede RUM lar isyan ettiler „RUMPONTUS hükümdarlığı kurdular .“

„BAĞIMSIZLIK ilan ettier.“ 13 kasım 1918 den 15 aralık 1925 yılına kadar „BAĞIMSIZ DEVLET olarak yaşadılar.“

1925 Yılına kadarda kendilerini yünettiler. Devlete vergiyi kestiler, „OSMANLI'ya askere gitmeme kararı aldılar“

„POTAMYA denilen bölge de buraya dahildi.“

-1923 de ülke işgalden kurtulduktan sonra ATATURK'ün emriyle „HAMİDİYE“ savaş gemisi 15 aralık 1925 denizden buraları bombaladı, karadan da TüRK ordusu tarafından kuşatıldı ve „RUMPONTUS“ hükümdarlığı yıkıldı.

İstiklal mahkemesi kuruldu pek çok isyancı asıldı kesildi sürgün edildi.. cok meşhur şu sözlerde o zamandan kalmadır. Atma hamidiye atma : Verguda verecuk., Askerda edecaduk, Şapkada giyecduk.

Bu köyün 1800 yıllarında tamamı hıristiyan iken 1900 lü yılların başında köyün inanU durumu yarısı müslüman yarısı hıristiyandı .

„-Dumankaya köyü“ de Konakçı’ın ve atalarının köyüdür. Konakçı’ın nüfus kayıtlarında „BABA“ Sülalesinin „RUM“ kökenli „HIRISTİYAN “Eşkiya „MEMİŞ“ sülalesinden olduğu, ve baba tarafının isimleri genelde „RUMCA“ olduğu sabittir.


Anne soyunun ise „GURCİSTAN T“q'varcheli şehrine bağlı „BAGATA “kazsından „YAHUDİ “bir aile'den geldiği ve „ANNE“ tarafında „Havuli, Farfuli ve Fatuli gibi gürcüce isimlere rastlanıldığı.“ ’„Ahmet Konakçı’ın ana adı Havuli'dir.“ Konakçı'ın annesi olan haluke’ın ana adı Fatuli’dir.


“Halil Konakçı nerede büyüdü?”

Halil Konakçı,nin babasi Ahmet Konakçı küçük yasta öldügü için anası „Farfuli Konakçı,“ „Halil Konakçı,yı yetim yurduna birakti.“ve yetim yurdunda su ana kadar ne annesini nede babasini tanıyor.

„Halil Konakçı kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Konakçı nerede görev yapıyor?“

Halil Konakçı, internette en çok aranan isimler arasına girdi. Eleştirileriyle gündem olan Halil Konakçı'nın hayatı merak konusu oldu. Peki, Halil Konakçı kimdir, kaç yaşında, nereli? Halil Konakçı nerede gUrev yapıyor? İşte Halil Konakçı'nın hayatı...


„Halil Konakçı kimdir evlimi?“

„Halil Konakçı evli değildir. hic bir zaman evlenmedi Kadınlardan nefret eder.“

„HALİL Konakçı KİMDİR?“

Halil Konakçı, 1980 yılında İzmir'de doğdu. „yetimhanede“ büyüdü Halil Konakçı, aslen İzmirli’dir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda imam- hatip görevini yürütmektedir. .

„HALİL Konakçı NEREDE GUREV YAPIYOR?“

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı İmam Hatiplik görevini yürüten Halil KonakUı, şu an Ankara Melike Hatun Camii'nde çalışmaktadır. Ayrıca Bursa’daki Mihraplı Camisi’nde de vaazlar vermektedir.

(Add:)( RESİSTANCEHONORABLE.BLOGSPOT.CO )