Taylor Swift tüm rekorları kırdı Bir günde 26 milyon dolar


Taylor Swift tüm rekorları kırdı Bir günde 26 milyon dolar

Bir günde 26 milyon dolar Taylor Swift tüm rekorları kırdı

Turnesi ile büyük heyecan yaratan Taylor Swift, şimdi de filmiyle herkesi şaşkına çeviriyor

Şu ana kadar gişe rekorları kıran Örümcek Adam: "Eve Dönüş Yok" günlük 16,9 milyon dolarlık satışla ön bilet satış rekorunu elinde tuttu. Artık örümceğin ABD 'pop kraliçesi' Taylor Swift'e yer açması gerekiyor. Çünkü şu anki 'dünya turnesi' “The Eras Tour”un yeni konser filminin ön satışları tüm rekorları kırıyor.

Süper kahramanlar bile hayrete düşüyor! 'Taylor Swift – pop fenomeni'!

ABD'li sinema zinciri AMC'ye göre Taylor Swift'i konu alan film, yalnızca ilk 'günde 26 milyon dolar hasılat elde etti'.

33 yaşındaki şarkıcı, müzik dünyasının en büyük yıldızlarından biri. ABD listelerinde diğer kadın sanatçılardan daha fazla bir numaralı albümü var.

Bağımsız Colorado araştırma enstitüsü Common Sense, Taylor Swift'i ekonomik bir olgu olarak tanımlıyor: Tur, ABD'de 35 ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasını aşan 4,6 milyar dolarlık tüketici harcamasını tetikleyebilir!


Swift'in konserlerinin ekonomik etkisi o kadar büyük ki ABD Merkez Bankası bile Taylor Swift'in farkına vardı. Mevcut “Bej Kitap”a göre Philadelphia'daki oteller, turizmde bir gerileme olmasına rağmen Mayıs ayında Swift'in konser misafirlerinden özellikle yararlandı.


Taylor Swift'in turne duraklarındaki otel odalarının fiyatları hızla arttı. Rezervasyon portalı Booking.com, Pittsburgh, Minneapolis ve Kansas City gibi bazı şehirlerde fiyatların üç katına bile çıktığını bildirdi.

Pittsburgh'da neredeyse tüm otel odaları doluydu. Yoğunluk nedeniyle rezervasyon platformu geçici olarak kullanılamıyor. Fransa'da Ticketmaster ayrıca Taylor Swift patlaması nedeniyle sistemin çöktüğünü bildirdi.


“Swiftmania” adlı filmi 13 Ekim'de ABD'de vizyona giriyor. Taylor Swift'in kendisi için turne, hayatının "en anlamlı deneyimi". Şarkıcı geçtiğimiz günlerde sosyal medyada performanslarının kısa bir öne çıkan videosuyla hayranlarını heyecanlandırdı.