Evlilik hakkinda bilmeniz gereken gerçek


Evlilik hakkinda bilmeniz gereken gerçek
Özgürlügünüzden taviz vereceksiniz

"Oldum olasi özgürlügüme çok düskündüm. Esim iliskimizin ilk günlerinde bundan çok hoslaniyordu ama imzayi attiktan sonra farkli davranmaya basladi. Kendimi anlatana kadar çok zorlandigimi hatirliyorum. En son tartismamizda israrla degismeyecegimi söyledim ve ona bunu kabul ettirdim. Evlenince kendiniz olmaktan sakin vazgeçmeyin."

2- Düsüncelerinizi okuyamaz

"Biriyle 10 yil boyunca beraber olsaniz, ayni evi, yatagi, hayati da paylassaniz düsüncelerinizi okuyamaz. Esiniz bile olsa ona ne hissettiginizi, ne istediginizi anlatmaniz gerekir. Erkekler sinyalleri anlamak konusunda kadinlar kadar iyi degildir."

3- Dügün yapmak evlenmek degildir!

dügün hazirliklarindan bahsediyor ve yasamimi sevdigim erkekle birlestirmenin ne kadar harika oldugunu söylemiyordu. Bense evlenecek arkadaslarim için tam tersini yapiyorum."

4- Artik bekar degilsiniz

"Nisanliligimizin büyük bir dönemini bekar hayatim bittigi için yas tutarak geçirdim. Hayatim sona ermis gibi hissediyordum."


Evlilik hakkinda bilmeniz gereken 15 gerçek
Güncellenme tarihi: 30.10.2012 14:26
Favorilerime Ekle


SİZİ İLİsKİ TERAPİSİNDEN KORUYACAK KONULAR

İste iliskinizi daha saglikli kilacak birkaç gerçek:

5- Size anneniz gibi bakmaz

"Hastalikta ve saglikta yeminlerini unutun. Esiniz size asla anneniz kadar iyi bakamaz. Bu, size sicak bir çorba yapmayacagi ya da ilaçlarinizi içiremeyecegi anlamina gelmez. Tabii bu esnada, hastaliginizin ona bulasmamasi için yüzünde maskesi, yaranda antibakteriyel el dezenfektanlari da olacak ve yaninizdan kaçmak için firsat kollayacaktir! Kendisi hasta oldugunda ise tüm islerinizi bir kenara birakip annesi gibi büyük bir sefkatle ona bakmanizi bekleyecektir. Kaçinilmaz bir sekilde, siz de onun beklentilerini yerine getiremeyeceksiniz..."

6- O "Kötü Gün" çabuk gelebilir

"Henüz 21 yasindaki erkek kardesim, evliligimizden dört ay sonra geçirdigi trafik kazasinda hayatini kaybetti. Görünürde saglam duruyor ve anne-babama destek oluyordum ama geçirdigim depresyon özel hayatimi derinden etkiliyordu. Her gece eve gelip saatlerce agliyordum. Esim her seye ragmen bana destek oldu ve sabirla yardima ihtiyacim oldugunu anlamami bekledi. Tavsiyem mi? O "kötü gün"den korkmayin. O gün er ya da geç gelecek ve üstesinden gelirseniz, iliskinizi olabilecegini düsündügünüzden daha da güçlü kilacak."

7- Balayi tatli olmayabilir

"Herkesin söylediginin aksine evliligimizin ilk aylari çok zordu. Esim ve ben onun çok tuvalet kagidi kullanmasi ya da benim çoraplarimi kirli sepetine atmamam gibi aptalca nedenler yüzünden kavga ediyorduk. Tabii evin dekorasyonu ve maddi konular gibi daha ciddi sorunlarimiz da vardi. Cicim aylarimiz ise bir yil sonra basladi. O zaman anladik ki birbirimizin aliskanliklarina alismak için zamana ihtiyacimiz varmis."

8- "Mesgulüm gelemem" bahanesini artik kullanamayacaksiniz.

"Evlendiginiz zaman katilmak istemediginiz etkinliklerden kaçma sansiniz da azalir. Flört ederken o dogum günü partisine ya da aile ziyaretine gitmek zorunda degilsinizdir. Ama evliyseniz bahaneler ise yaramaz."