İlk Bulustugunuzda ne sorarsiniz?


İlk Bulustugunuzda ne sorarsiniz?
İlk bulusma bir iliskinin temellerinin atildigi en önemli görüsme günüdür. Bugün iliskiniz ister devam etsin isterse etmesin hep aklinizda kalacak ve yillar boyunca anlatilacaktir. Bu sebeple sorulacak konular, konusulacak meseleler, kurulacak cümleler hayati önem tasir. Bir ömür boyu hatirlayip yüzünüzü kizartmamak için ise asagidaki sorulardan kesinlikle kaçinmak gerekir.

Ne kadar kazaniyorsun?

Statü çogu insan için önemlidir. Siz de bunu kabul eden insanlardan biri olabilirsiniz. Ancak ilk bulusmada elinizden geldigince maddiyat içeren her türlü konusmadan kaçinmaniz gerekir. Hesabin nasil ödeneceginden, nerede kaç paraya oturdugunuzdan bir dizi sorulmamasi gereken sorunun en sonuncusu ne kadar kazaniyorsun sorudur. Siz siz olun sakin sormayin

Benden önce kaç kisiyle oldun?

Böyle bir soru karsinizdaki kisiye iki sey hissettirir: İlki sizin ne kadar münasebetsiz biri oldugunuz ikincisi ise bu konuda onu yargilamak istediginiz. Bu nedenle böyle son derece kisisel ve özel bir soru ilk bulusmanin degil belki – o da belki- en derin iliskilerin birbirine açildigi zamanlarin konusudur. İlk bulusmadan bunu ögrenmeye çalisip karsinizdakini isik hiziyla kaçirmayin.

simdi biz neyiz?

Siz ilk defa bulusmus iki kisisiniz. Öncelikle bunu kabul etmeniz gerekiyor. Karsi tarafla ilgili türlü hayaller kurmus ve bu hayallere simdiden inanmis olabilirsiniz. Ancak bunu karsi tarafa hissettirip de onu baski altina almaya çalismanin bir manasi yok. Acele etmeyin, o soruyu soracak zamaniniz da gelecektir tabii. Ama bunu ilk görüsmede sorarsaniz muhtemelen o zaman hiç gelmeyecek.

Evlenmeyi düsünüyor musun?

İç daraltan insanin içinde ufak çapli bir sikismaya ve kafasinda binbir türlü soruya neden olan bir sorudur bu. Karsi taraf evet düsünüyorum dese baska, düsünmüyorum dese baskadir. Evet dese hemen sanki önümüzdeki ay evleneceksiniz gibi algilanmasindan korkar, hayir dese güven vermeyen biri konumuna düser. Böyle zor sorulari sormayin bu nedenle. Sizin hakkinizda beni kapatmaya mi çalisacak sorusunun olusmasina izin vermeyin.

Beni begendin mi?

İlk bulusma duygularin tam açiga çikamadigi naïf bir görüsmedir. Birakin öyle kalsin. Eger sizi begendiyse zaten ikinci bulusmayi hemen teklif edecek ve begendigi sözlü olarak ifade edecek. Diger yandan begenmediyse de zaten bird aha görüsmeyeceksiniz. Olay bu kadar basitken böyle bir soruyla karizmanizi çizdirmeyin.