Matthew Perry şeytanla savaştı ama kendini bağımlılıktan kurtaramadı


Matthew Perry şeytanla savaştı ama kendini bağımlılıktan kurtaramadı

Matthew Perry: Hayatı boyunca şeytanlarıyla savaşmak zorunda kalan popüler bir Hollywood yıldızı

Perry, popüler TV dizisi Friends'teki Chandler Bing rolüyle geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı. O zamanlar bölüm başına yaklaşık bir milyon dolar kazanıyordu ve bir noktada dünyanın en yüksek ücretli oyuncularından biriydi.

Hollywood yıldızı Matthew Perry (54), onlarca yıl boyunca içindeki şeytanlarla savaştı ve kendisini bağımlılıktan kurtarmak için çevrilmemiş taş bırakmadı. Hayatı Cumartesi günü trajik bir şekilde sona erdi.


“Matthew Perry neden öldü, Nasıl Öldü Ne için Öldü?”


Aktör cumartesi günü Los Angeles'taki evinde jakuzide boğulduktan sonra ölü bulundu. Uyuşturucu da işin içinde miydi? Şu ana kadar hiçbir ipucu yok!

Polis kaynakları TMZ'ye, merhum aktörün evinde antidepresanlar, sakinleştiriciler ve KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) ilacı bulunduğunu söyledi.

L.A. Bölge adli tabibi Perry'nin sisteminde uyuşturucu olup olmadığını belirlemek için toksikoloji testi yapacak. Ama bu aylar sürebilir.


“Friends” dizisinden tanıdık yüzler: Matthew Perry, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt Leblanc ve Lisa Kudrow


İzleyiciler onu kamera önünde her şeyi bilen Chandler olarak severken, özel hayatında uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele ediyordu.

Korkutucu sicili: toplam 15 kez rehabilitasyon kliniklerine başvurdu, birden fazla ameliyat geçirdi ve "Adsız Alkolikler"i 6.000 kez ziyaret etti! Matthew Perry uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla zorlu bir mücadeleye katlandı ve buna 9 milyon dolar harcadı.


Polis Matthew Perry'nin evini güvenlik altına aldı. Hollywood yıldızı burada ölü bulundu


Perry, bağımlılıkla mücadelesini geçen Kasım ayında yayınladığı "Arkadaşlar, Aşıklar ve Büyük Korkunç Şey" adlı anı kitabında ayrıntılı olarak anlattı.

“Friends” yıldızı, ünlü Central Perk kafede çekimler sırasında repliklerini söyleyebilmek için ünlü turuncu kanepede uyandırılması gerektiğini söyledi. Bağımlılık onu yıllarca kontrol altında tuttu.


Bir jet ski kazasından sonra Perry hap bağımlısı oldu. Önerilen maksimum doz olan sekiz tabletin çok üzerinde, günde 55 tablet aldığı söyleniyor.


Bağımlılığı o kadar kötüleşti ki, emlakçılar evlerini gezerken ecza dolaplarından bile ilaç çaldı! Birçok rehabilitasyona ve tedaviye rağmen bağımlılığının üstesinden gelemedi. Alkol de onu etkilemişti. Perry onun asla tamamen kaybolmayacağının ve her zaman geri dönebileceğinin farkındaydı. Ama savaşmaya devam etti


2002: Courteney Cox ve Matthew Perry kült dizi "Friends"den bir sahnede


Perry bir keresinde fıstık ezmeli tostu ısırdığında diş etlerinin o kadar hastalandığını ve üst ön dişlerinin düştüğünü ve ardından dişlerini plastik bir torba içinde dişçiye taşıdığını açıklamıştı.

“Bağımlılık senden önce uyanıyor” dedi, “Ve seni yalnız istiyor. Elinizi kaldırıp 'Bir sorunum var' dediğiniz anda alkol alaycı bir şekilde "Bu konuda bir şey söylemek ister misiniz?" diye sorar. Tamam o zaman bir süreliğine uzaklaşacağım. Ama tekrar geleceğim.' Hiçbir zaman sonsuza kadar kaybolmaz," dedi Perry.


Sorunları "Friends"de çok iyi biliniyordu.


Perry'nin sorunları Friends dizisinin setinde biliniyordu. Aktörün kendisi muazzam ağırlık dalgalanmalarıyla mücadele ederdi. Seyirciyi güldürmek için televizyonda sık sık baskı altında hissetti ve şiddetli sahne korkusu yaşadı. Dizinin büyük başarısı ve halkın artan ilgisi alkol bağımlılığını artırdı.


Jennifer Aniston'ın bir keresinde kendisine Perry'nin alkol alması durumunda kokunun alınabileceğini söylediği söyleniyor.


Bruce Willis ve Matthew Perry, Los Angeles'taki "The Whole Ten Yards" filminin galasında konuşuyor. Fotoğraf 2004 yılında çekildi


Perry kitabında şöyle yazdı: "Herkes bana iyi olup olmadığımı sordu ama kimse 'Arkadaşlar' trenini durdurmak istemedi çünkü çok para kazandırıyordu."


En büyük başarısı aynı zamanda en büyük kabusuydu


Arkadaşlar'ın en çok beklenen sahnelerinden biri olan Chandler ve Monica'nın 2001'deki düğününün çekimi sırasında özellikle depresyona girdiğini söyledi.

O sıralar çok zor bir süreçten geçiyordu. O gün çekimler tamamlandıktan hemen sonra bir kamyonete bindirilerek o sırada tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezine götürüldü.

Matthew Perry'nin ölümünden kısa bir süre önce ne durumda olduğu bilinmiyor. Muhtemelen sadece ona yakın olan birkaç kişi yeniden bağımlı olup olmadığını biliyor. Doktorlar onun öldüğünü söylediğinde ve polis geldiğinde evinde hiçbir uyuşturucu bulunamadı.