Prezervatif Kullanirken Yapilan Yanlis Hatalar


Prezervatif Kullanirken Yapilan Yanlis Hatalar
Son yillarda artan cinsel hastaliklar ve istenmeyen gebelikler korunma yöntemlerini de yakindan incelemeyi gerektiriyor. İstenmeyen gebelikten korunma yöntemlerinin basinda gelen prezervatifler hem kullanim kolayligi hem de pratik olmasi nedeniyle pek çok kisi tarafindan cinsel iliskide tercih ediliyor. Prezervatifin amacini tam olarak yerine getirmesi de dogru kullanimina bagli. İste prezervatif kullanirken yapilan yanlislar...


1. Yanlis yüzey kullanimi

Prezervatifi kullanirken öncelikli olarak iç ve dis yüzeyi dogru sekilde birbirinden ayirmak gerekiyor. Yanlis yüzeyi kullanilan prezervatiflerin üzerinde yer alan spermisitler de islevini yerine getiremeyince istenmeyen hamilelik orani da artiyor.

2. Prezervatifi geç kullanma

Cinsel iliskide ön sevismenin uzun oldugu durumlarda çiftler prezervatifi geç kullanmayi tercih edebiliyor. Bu da bosalmanin hemen öncesinde ortaya çikan penetrasyon döneminde çiftlerin korunmasiz olmasina yol açiyor ve hamile kalma ihtimalinin de artmasina neden oluyor


3. Sertlesme öncesi kullanim

Prezervatifi sertlesme öncesinde kullanmak prezervatifin penise tam olarak oturmamasina neden oluyor. Bu da ereksiyon olamama sorununu beraberinde getiriyor.

4. Çift prezervatif kullanimi

Daha fazla koruma elde etmek amaciyla yapilan çift prezervatif kullanimi da istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Çift prezervatif kullanimi bosalma ve orgazm hissini azaltiyor.

5. Yanlis prezervatif kullanimi

Penis boyuna uygun olmayan prezervatif seçimi sizinti yaparak istenmeyen hamileliklere zemin hazirlayabilir. Bu nedenle penis boyuna en yakin prezervatifi seçmek oldukça önemli.

6. Yirtik prezervatif kullanimi

Yirtik veya hatali üretilmis prezervatifi kullanmak hamilelik riskini önemli ölçüde artirir. Prezervatif kullanmadan önce ürünü iyice incelemek ve yirtik veya delik olmasi durumunda ise ürünü kullanmamak en dogrusu.

7. Son kullanim tarihi geçmis ürün kullanimi

Paket üzerinde yer alan son kullanim tarihine bakarak tarihi geçmis prezervatifleri kullanmamak gerekiyor. Tarihi geçmis ürünler koruma islevlerini tam olarak yerine getiremedikleri için gebelik riski oldukça artiyor.

8. Bir kereden fazla ayni ürün kullanimi

Prezervatifi bir defadan fazla kullanmak da sik yapilan hatalardan biri. Bu hem hijyen konusunda sorun yaratiyor hem de asinabilme veya yipranabilme orani yüksek olan ürünün tam olarak koruma saglamamasina neden oluyor.