Uykulu Kız Kokteylleri: Rüya uykusunun anahtarı bu mu?


Uykulu Kız Kokteylleri: Rüya uykusunun anahtarı bu mu?

Basit bir içecekle daha hızlı uykuya dalıp daha iyi uykuda kalmak mı istiyorsunuz? “Uykulu Kız Mocktail” şu anda TikTok'ta çok popüler.

Uykuya dalmak ve sabahları tamamen dinlenmiş olarak uyanmak için kısa bir süre; bunu kim istemez ki? Uyku sağlığımız, vücudumuz ve beynimiz için önemlidir. Ancak birçok insan akşamları hemen uykuya dalıp gece boyunca uyumayı zor buluyor. Bu günlük yaşamı, sağlığı ve psikolojiyi etkiler. Sosyal medya platformu TikTok'ta kullanıcılar, tam olarak bu sorunu çözmesi beklenen bir içeceğin tanıtımını yapıyor: "Uykulu Kız Mocktail".


“Uykulu Kız Mokteyli”nde ne var?

İçeceğin uykuya dalma süresini kısalttığı söyleniyor. Magnezyum tozu, vişne suyu ve maden suyu veya tonik suyunun yanı sıra buz küplerinden oluşur. Daha sonra kokteyl yatmadan kısa bir süre önce içilmelidir. Vişne uyku hormonu melatonin için doğal bir kaynaktır ve magnezyumun da uykuyu teşvik edici özelliklere sahip olduğu söylenmektedir.


Uyku araştırmacısı Dr. Haber ajansının talebi üzerine Christian Benedict habere yer verdi. Aynı zamanda beyinde melatonin üretimini teşvik eder ve vücudun stres hormonu kortizol salınımını azaltır.

“Uykulu Kız Mokteyli” gerçekten bir şey yapıyor mu?

Uyku araştırmacısı, "Uykulu Kız Mocktail"in aslında uykuyu teşvik edici bir etkiye sahip olduğunu göz ardı etmiyor. Ancak çok sayıda TikTok kullanıcısı tarafından reklamı yapılan etkilerin plasebo etkisi olma ihtimalinin daha yüksek olduğundan şüpheleniyor. Dr.'a göre aynı şey geçerli. Benedict ayrıca iyi uykuya katkıda bulunması beklenen başka bir TikTok trendi için: ayaklarınıza magnezyum spreyi sıkmak.


Çünkü: "Kötü uykunun nedenleri genellikle magnezyum veya melatonin eksikliğinden değil, düzensiz yatma saatleri, akşamları alkol içmek, yatakta akıllı telefon kullanmak, sürekli stres ve hatta obstrüktif uyku gibi teşhis edilemeyen uyku bozuklukları gibi diğer faktörlerden kaynaklanır. uyku apnesi."