Kendi yüz peelinginizi yapın Bu günlük malzemeler yüzünüzü bebek gibi yumuşatır


Kendi yüz peelinginizi yapın Bu günlük malzemeler yüzünüzü bebek gibi yumuşatır

Neden kendi yüz peelinginizi yapmıyorsunuz? Düşündüğünüzden daha kolay! Ozaman bu sayfayı okumanı tavsiye ederim..

Makale içeriği

Her iyi cilt bakımı rutini aynı zamanda düzenli yüz peelingini de içerir. Peeling ile gözeneklerdeki ve ölü cilt hücrelerindeki nasırları, sebumu ve kiri temizliyoruz. Ancak eczaneden pahalı ürünler almak yerine kendi yüz peelinginizi de yapabilirsiniz. Avantajları yalnızca maliyet tasarrufunda değil, aynı zamanda içeriklerin kontrolünde de yatmaktadır. Ayrıca cildinizin ihtiyaçlarına daha bireysel yanıt verebilirsiniz..


Kendi başınıza peeling yapmanın faydaları nelerdir?

1. Doğal içerikler

Bunu kim bilmez: Eczanede doğru bakım ürününü arıyorsunuz, çeşitli ürünlerin içindekiler listesini okuyorsunuz ve aslında hiçbir şey anlamıyorsunuz. Yüz peelinginizi kendiniz yapabiliyorsanız yapay koku, renklendirici ve kimyasal koruyucu madde içermeyen doğal malzemeler kullanma olanağına sahip olursunuz. Bu, cilt tahrişi ve alerji riskini azaltır ve özellikle hassas cilde sahip kişiler için faydalıdır. Özellikle peelinglerde çok tartışılan mikroplastiklerden kaçınabilirsiniz. Sadece kendiniz için değil, çevre için de iyi bir şey yapıyorsunuz.


Özelleştirilebilirlik

Hangi ürünlerin cildinize özellikle iyi geldiğini denemek de çok daha kolaydır. Cildiniz ister kuru, ister hassas, ister yağlı olsun, peelinginizi cilt tipinizin ihtiyaçlarına göre mükemmel bir şekilde oluşturabilirsiniz. Ayrıca alerjilere veya intoleranslara çok daha fazla dikkat edebilirsiniz..


Maliyet verimliliği

Yüz peelinginizi kendiniz yapmanın bir diğer avantajı: Ev yapımı peelingler genellikle ticari ürünlere göre daha ucuzdur. Peeling için gereken malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızdadır veya elde edilmesi kolaydır. Bu, paradan tasarruf etmenizi sağlar ve ürününüzü her zaman taze yapabileceğiniz anlamına gelir..


Not:

  1. Doğal içerikler çabuk bozulur, bu nedenle peelinginizi çabuk kullanın ve her zaman taze yapın..
  2. Kendi ürününüzü yüzünüze uygulamadan önce cildinizin ön kol gibi bir bölgesinde test edin..
  3.  Peelinginizi cilt tipinize göre oluşturun..

Hangi ürünler özellikle uygundur?

Aşağıdakiler taneleri soymak için çok uygundur:

  • Şeker
  • Tuz
  • Kahve Alanları
  • yulaf ezmesi
  • Şifalı kil
  • Haşhaş

Şeker hassas ciltler için peeling bileşeni olarak özellikle uygundur, çünkü şeker nazikçe soyulur ve ölü deri hücrelerini nazikçe temizler. İnce taneli şeker aynı zamanda keratinizasyon sorunlarını da çözebilir çünkü tanecikleri keratinizasyonu aşındırır ve sebum akıp gidebilir.


Daha kalın bir peeling oluşturmak için deniz tuzu veya Himalaya tuzu kullanabilirsiniz; gözenekleri iyice temizler ve ciltteki kan dolaşımını hızlandırır..

Yüz peelinginde aşındırıcı bir parçacık olan kahve telvesi, ince taneciklerini kullanarak eski cilt hücrelerini ve nasırları nazikçe temizler ve hücre yenilenmesini teşvik eder. Kahvenin içerdiği kafein aynı zamanda cildinizde kan dolaşımının daha iyi olmasını sağlayarak taze ve uyanık görünmenizi sağlar. Düzenli kullanımla, kirli cilt azaltılabilir ve gözenekler azaltılabilir, böylece cildinizin daha pembe ve daha taze görünmesi sağlanır .


Yulaf ezmesi antiinflamatuar etkiye sahiptir ve hassas ve kuru ciltler için idealdir. Sakinleştirici bir etkiye sahiptirler ve ölü cilt hücrelerini nazikçe temizlerler. Nemlendirir, tahrişleri giderir ve cildin yumuşak olmasını sağlar. Yulaf kepeği ve badem kepeği de kendi yüz peelinginizi yapmak için iyidir ve peeling taneleri olarak kullanılabilir..


Şifalı kil, ölü cilt hücrelerini etkili bir şekilde temizleyen ve gözenekleri temizleyen çok ince parçacıklar sunar. Kuru cilde sahip kişilerin şifalı kilden kaçınması gerekir ancak yağlı cilt tipleri için tavsiye edilir. İnce kum fazla yağı ve sebumu emer ve azaltır.


Haşhaş tohumları sadece yaralanmaları en aza indiren neredeyse mükemmel yuvarlak şekilleri nedeniyle uygun değildir. Bununla peeling yapmak da tavsiye edilir çünkü birçok B vitamini, eser elementler ve omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerir. Haşhaş tohumu peelingi, kan dolaşımını iyileştirerek ve elastikiyeti artırarak yorgun cilde yardımcı olur.


Siz de yüz peelinginizi kendiniz yapmak istiyorsanız kendinize uygun yağı bulma ve peelinginizde kullanma seçeneğiniz de var. Yüz peelingleri için baz olarak özellikle uygun olan doğal yağlar::

  • Hindistancevizi yağı
  • Argan Yağı
  • ceviz yağı
  • ayçiçek yağı
  • kolza yağı
  • zeytin yağı
  • badem yağı
  • Kayısı çekirdeği yağı
  • Susam yağı

Bitkisel yağlar reçineleşme derecesine göre ayrılır. Yağın içerdiği doymamış yağ asitleri ne kadar fazla olursa, yapışma olasılığı da o kadar artar. Bu yağlara kurutma yağları adı verilmektedir. Bunlara argan yağı, ceviz yağı ve ayçiçek yağı dahildir; bunlar özellikle yağlı ciltler için uygundur.


Ceviz ve ayçiçek yağı, kirli ciltlerin temizlenmesine yardımcı olabilir; antiinflamatuar etkiye sahiptirler. Argan yağı aynı zamanda cildi yenileyici ve dezenfekte edici özelliklere de sahiptir. Özellikle hassas ciltler için uygundur ve nörodermatit, sedef hastalığı veya akneye bile yardımcı olabilir..


Kurutmayan yağlar en fazla doymuş yağ asitlerine sahiptir ve özellikle zengindir. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve kolza yağı özellikle kuru ciltler için uygundur. Bu yağlar cilt üzerinde bir film oluşturur ve nemi hapseder. Kurutmayan yağlar, gözenekleri tıkayabileceğinden kirli veya yağlı ciltler için uygun değildir.


Kayısı çekirdeği ve susam yağı gibi yarı kuruyan yağlar normal ve karma ciltler için uygundur. Badem yağı gerçekten çok yönlüdür; tüm cilt tipleri için uygundur. Badem yağı nazikçe besler ve tahrişe ve kızarıklığa karşı çalışır..


Kendi yüz peelinginizi yapmak istiyorsanız iyi olabilecek ek malzemeler::

  • Limon: Limon suyu veya genel meyve asidi ölü cilt hücrelerinin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca diğer meyvelerden de (örneğin ananas veya kivi) meyve püresi hazırlayıp peelinginize ekleyebilirsiniz..
  • Bal: Bal, yüz derisini dezenfekte eder ve aynı zamanda rahatlatır. Bal, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan birçok B kompleksi vitamini içerir.
  • Yoğurt/ayran/peynir altı suyu/kuark: Süt ürünleri cildin iyice nemlendirilmesini sağlar ve böylece cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
  • Elma sirkesi: Elma sirkesi dezenfekte eder ve cilt lekelerini ve sivilceleri önleyebilir..
  • Yumurta sarısı: Yumurta sarısı yüzünüzdeki kan dolaşımının iyi olmasını sağlar ve nemlendirir. Yumurta sarısı ayrıca içerdiği antioksidanlar ve biotin ile cildin yaşlanmasını yavaşlatır..

Peeling ne sıklıkla tavsiye edilir?

Peeling sıklığı cilt tipinize bağlıdır. Genel olarak haftada bir veya iki kez yüz peelingi yapılması tavsiye edilir. Yağlı ciltler veya sivilceye yatkın olanlar için sıklık arttırılabilir. Ancak cildinizi aşırı yormamaya ve tahriş riskine girmemeye dikkat edin..


Peelingin süresi genellikle beş ila on dakikayı geçmez. Peelinginizi dairesel hareketlerle dikkatlice uygulayın ve biraz masaj yapın. Göz ve ağız bölgesinden ve bildiğiniz diğer hassas bölgelerden uzak durduğunuzdan emin olun..

Peeling yapmamak ne zaman daha iyidir?

Soyulmaktan kaçınmanın daha iyi olduğu belirli durumlar vardır:

1. Ciltte tahriş veya iltihaplanma: Cildiniz tahriş olmuş, kızarmış veya iltihaplanmışsa peeling yapmaktan kaçınmalısınız. Eksfoliasyon cildi daha da tahriş edebilir ve durumu kötüleştirebilir. Ayrıca cerahatli sivilceleri soymaktan da kaçınmalısınız, aksi takdirde sivilceler açılabilir ve enfeksiyon çevredeki cilde yayılabilir.

2. Güneş yanığı: Güneş yanığı olduğunda cilt özellikle hassaslaşır ve yeterli bakıma ihtiyaç duyar. Geçici olarak peelinglerden kaçının ve bunun yerine besleyici losyonlar veya jeller kullanın.

3. Açık yaralar veya kesikler Açık yaralara veya kesiklere kese uygulamaktan kaçının çünkü bu, ağrıya neden olabilir ve yaranızın iyileşmesini geciktirebilir.

4. Egzama/egzama: Egzama veya nörodermatitiniz varsa da çok dikkatli olmanız gerekir; peelingdeki aşındırıcı parçacıklar, zaten hasar görmüş cildinizi daha da tahriş edebilir.

5. Özellikle hassas cilt bölgeleri: Tahriş ve kızarıklığı önlemek için peeling sırasında yara dokusundan veya burun deliklerinde veya yanaklarda genişlemiş küçük damarların olduğu cilt bölgelerinden kaçınmak daha iyidir.

Kendi yüz peelinginizi yapın: kolayca kopyalayabileceğiniz üç tarif

1. Saf olmayan ciltler için klasik:

  • 2 yemek kaşığı lor
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı şeker

2.Normal ciltler için sade ve basittir : 

  • 2 yemek kaşığı şeker veya deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

3. Kuru ciltler için besleyici:

  • 5 yemek kaşığı kahve telvesi
  • yaklaşık aynı miktarda hindistancevizi yağı (hindistan cevizi yağını ısıtın)

Aşağıdaki husus tüm peelingler için geçerlidir: Tüm malzemeleri iyice karıştırın, peelingi yüzünüze uygulayın ve biraz masaj yapın. Kısa bir maruz kalma süresinden sonra kütleyi durulayıp yüzünüzü kurutabilirsiniz..

Tüm tarifler cilt tipi dikkate alındığında vücut peelingi ve ayak peelingi için de kullanılabilir.