Efsanevi antrenör Christoph Daum neden öldü? hastalıgı nedir?


Efsanevi antrenör Christoph Daum neden öldü? hastalıgı nedir?

Alman futbol dünyası ve Türk kulüpleri Beşiktaş ve Fenerbahce'nin Christoph Daum'un yasını tutuyor. Eski antrenör, kanser nedeniyle 70 yaşında hayatını kaybetti.

Alman futbolunun göz kamaştıran ismi hayatını kaybetti. Ticaret dergisi "Kicker"ın bildirdiği gibi, eski Bundesliga teknik direktörü Christoph Daum, kanser nedeniyle 70 yaşında "ailesiyle birlikte huzur içinde" öldü. Daum 2022'de akciğer kanseri olduğunu kamuoyuna duyurdu.


Christoph Daum kansere yakalandıktan sonra hayatını kaybetti

Kendisi ve doktoru Prof. Dr. Jürgen Wolf, Instagram'da. Geçen yılın ekim ayında, 70. yaş gününe kısa bir süre kala, "Bild" gazetesine, kanser teşhisinden bu yana 22 kemoterapi tedavisine katlanmak zorunda kaldığını açıkladı.


Christoph Daum uyuşturucu kullanıyormuydu?

1992'de VfB Stuttgart'ı Almanya şampiyonluğuna taşıdı. Bundesliga'da ayrıca 1. FC Köln'ü iki ikinciliğe, Bayer 04 Leverkusen'i ise üç ikinciliğe taşıdı. Türk kulüpleri Beşiktaş ve Fenerbahce'nin yanı sıra Avusturya Viyana'yla da ulusal şampiyonluklar kazandı.


Milli antrenör olarak göreve başlayacaktı

Christoph Daum futbolcu olarak kariyer yapamadı. Ancak 1. FC Köln'ün amatörlerinde forma giydiği aktif kariyerinin sonunda antrenörlük lisansını aldı. Amatörler sayesinde yardımcı antrenör ve son olarak 1. FC Köln'ün teknik direktörü oldu. Bunu, mevcut Bundesliga şampiyonu Bayer 04 Leverkusen'e katılmadan önce Stuttgart ve Türkiye'deki pozisyonlar izledi.


Bir uyuşturucu skandalı onun milli teknik direktör olarak atanmasını engelledi.

2001 yazında Daum, Alman milli takımının teknik direktörü olmanın eşiğindeydi. Ancak Bayer Leverkusen ile DFB arasındaki bu anlaşma, ünlü Daum kokain skandalının çıkmasıyla birdenbire çöktü. Daum, Bavyera'nın onursal başkanı 72 yaşındaki Uli Hoeneß'in kendisini uyuşturucu kullanmaktan mahkum eden kamuya açık uyuşturucu suçlamalarında bulunmasının ardından, "Bunu yapıyorum çünkü kesinlikle temiz bir vicdanım var" sözleriyle bir saç örneği sundu. Daum daha sonra Leverkusen'deki pozisyonunu kaybetti ve DFB de ondan uzaklaştı.


Efsanevi antrenör Christoph Daum 70 yaşında hayatını kaybetti

Ancak skandal, antrenörlük kariyerine engel olmadı. Yine Türkiye'de ve daha sonra Avusturya'da Beşiktaş İstanbul ve FK Avusturya Wien ile şampiyonluklar kazandı. 2006 ve 2009 yılları arasında yine bir Alman takımı olan 1. FC Köln'ü çalıştırdı. Kariyerine 2017 yılında Romanya milli teknik direktörü olarak son verdi.



“Bu Haber Hiç Kaçmaz”



Bu Haber Hic Kacmaz Hadi Tikla