Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri: Samuray destanı Shögun rekor kırdı


Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri: Samuray destanı Shögun rekor kırdı

Primetime Emmy ödüllerinden bir hafta önce Yaratıcı Sanatlar Emmy ödülleri verildi. “Shögun” dizisi şimdiden rekor kırdı.

Yaratıcı Sanatlar Emmy ödüllerinin ikinci kısmı 8 Eylül Pazar akşamı Los Angeles'ta gerçekleşti. Geleneksel olarak Primetime Emmy ödüllerinden (15 Eylül) bir hafta önce art arda iki gün gerçekleştirilen etkinlikte öncelikle teknik başarılar onurlandırılıyor. Büyük kazanan şüphesiz "Sh?gun" oldu; hatta "Entertainment Weekly"nin haberine göre cömertçe üretilen samuray dizisi yeni bir Emmy rekoru bile kırdı.


Şu ana kadar kazanılan 14 ödülle FX yapımı şimdiden bir yılda en fazla Emmy ödülünü kazandı. Önceki rekorun sahibi (13 ödül), 57 yaşındaki Paul Giamatti'nin canlandırdığı, ABD'nin aynı isimli kurucu babası ve ikinci başkanını konu alan mini dizi "John Adams - Freedom for America" ??idi. "Sh?gun" rekorunu genişletebilir önümüzdeki hafta sonu - ana kategorilerde sekiz aday daha beklemede. Ancak bazılarında birkaç "Sh?gun" yıldızı birbiriyle yarışıyor; örneğin yardımcı oyuncu kategorisinde - Tadanobu Asano, 50 ve Takehiro Hira, 50.


FX için harika bir akşam

“Shögun” gibi “The Bear” dizisi de bu ülkede Disney+'ta sunuluyor ancak her iki yapım da FX'ten geliyor. ABD televizyon kanalının arkasındaki beyinler iki kat mutluydu çünkü yemek pişirme draması dizisi de kazandı: Pazar akşamı yedi ödül vardı, bu da gecenin en çok ikincisiydi. Geçen yıl kazandığı on Emmy ödülüyle "The Bear", 2023'ten bu yana bir yıl içinde komedi dizilerinde en çok ödül alan yapım rekorunu elinde tutuyor. Bu rekoru daha önce hiciv dizisi “30 Rock” elinde tutuyordu.


“Sh?gun”da olduğu gibi aynı şey “Ayı” için de geçerli: 16 Eylül gecesi daha da fazla ödül gelebilir. Yakın zamanda üçüncü sezonuna giren dizinin Primetime Emmy için dokuz şansı daha var. Yani “Ayı” geçen yılın kendi rekorunu kırabilir.


2024 Emmy ödüllerinin daha önceki diğer kazananları arasında altı ödülle komedi programı “Saturday Night Live”, beş ödülle “Jim Henson Idea Man” belgeseli ve dört ödülle “Blue Eye Samurai” anime dizisi yer alıyor.