Seyahat ederken sindirim sorunları mı yaşıyorsunuz?: Bu yardımcı olur


Seyahat ederken sindirim sorunları mı yaşıyorsunuz?: Bu yardımcı olur

Tatildeyken bağırsaklarınız harekete geçmek istemiyor mu? Bu, seyahat ederken kabızlığı önlemenin ve tedavi etmenin harika bir yoludur.

Sonunda hayalinizdeki varış noktasına ulaştınız ve ayaklarınızı yukarı kaldırın - ve aniden bağırsaklarınız uyuşmaya başladı. Kabızlık vücudun değişikliklere verdiği doğal bir tepkidir. Bu nedenle özellikle seyahat ederken sık görülür; bunun arkasında farklı bir uyku ritmi, yeni zaman dilimleri, alışılmadık tuvaletler veya alışılmadık yiyecekler olabilir. Sindirim sorunları, tatili hızla tatsız hale getirebilir - ancak önlenebilir.


Seyahat ederken kabızlığa neden olan şey budur

Vücut değişikliklerle karşılaştığında sıklıkla bağırsak problemleriyle tepki verir. Bir yandan bu yolculuktan kaynaklanıyor olabilir. Gergin olabilirsiniz, sıklıkla çok oturuyor olabilirsiniz ve genellikle arabada veya uçakta normalden daha az içki içiyorsunuz. Seyahat etmek genellikle uyku ritminizdeki bir değişiklikle ilişkilendirilir; örneğin saat farkı veya erken kalkmak gibi. Dış tuvaletler gibi yabancı tuvaletler de zihinsel strese neden olabilir.


Ayrıca yerel olarak değişen günlük ritmin de büyük etkisi var. Vücut belirli bir rutine ayarlanmıştır ve eğer bu farklı yemek saatleri, olağandışı uyku düzenleri veya jet lag nedeniyle bozulursa sindirim durma noktasına gelebilir. Buna ek olarak, genellikle sokak yemekleri veya çok sayıda fast food gibi alışılmamış yiyecekler ve muhtemelen daha az lif içeren bir diyete geçiş söz konusudur. Ayrıca birçok kişi tatildeyken genellikle daha az su içme ve daha fazla alkol tüketme eğilimindedir.


Bu tatilde sindirim sorunlarına yardımcı olur

Ancak çoğu durumda sorun nispeten kolay bir şekilde önlenebilir. Bir yandan yeterince su içtiğinizden emin olmalısınız. Özellikle sıcak bölgelerde sindirimin devam etmesi için yeterli sıvı alımı çok önemlidir. Yeterli egzersiz de önemlidir: Arabayla seyahat ederken ara sıra mola vermek ve kısa bir yürüyüşe çıkmak en iyisidir. Varış noktanızda bile yürüyüşler veya hafif spor aktiviteleri bağırsaklarınızı harekete geçirebilir.


Yemek yerken acele etmemelisiniz; yoğun tempo ve stres sindirimi olumsuz etkileyebilir. Tatil yerindeki sokak yemekleri ne kadar cazip olursa olsun ve yemekten sonra ne kadar çabuk gezmek isterseniz isteyin, yavaş ve bilinçli yemek ve vücudunuza sindirimi için zaman tanımak daha iyidir. Mümkünse tatilde bile sabit yemek saatleri belirleyin. Ve: Bol miktarda lif tüketin. Açık büfe kahvaltı sizi lezzetli makarnalarla cezbetse bile meyve veya müsliyi tercih etmek daha iyidir.


Çoğu durumda sorun ev ilaçları ile çözülebilir. Örneğin saat yönünde karın masajı birkaç kez yapılabilir. Bol miktarda sıvı, ananas, kivi veya kayısı gibi meyveler, ayran veya keten tohumu da yardımcı olur. Psyllium kabukları popüler, hafif bir müshildir. Bağırsakların tamamen iflas etmesi durumunda eczaneye giderek ilaç konusunda yardım almalısınız.