Sonbaharda cennet gibi: Dünyanın en kolay tatlı patatesli turtası


Sonbaharda cennet gibi: Dünyanın en kolay tatlı patatesli turtası

Sonbaharda hem gençler hem de yaşlılar lezzetli ve sıcak yemeklerin tadını çıkarır.

Ancak balkabağı veya kestane dışında bir şey servis etmek istiyorsanız, içeriden öğrenebileceğiniz gerçek bir ipucu var: tatlı patates.

Turuncu, lezzetli ve inanılmaz derecede çok yönlüdürler: Tatlı patatesler son yıllarda uluslararası mutfakta muzaffer bir ilerleme kaydetti. Uzun zamandan beri yerel patatesi, özellikle de patates kızartmasını birçok menüye eklediler.


İkonik patates aynı zamanda pişirme için de idealdir. Çünkü sıcaklıklar düştüğünde ve günler kısaldığında ev yapımı kek gerçekten içimizi ısıtıyor. Amerikalıların turtaları, yani farklı dolgulu kekleri tercih etmesi, pek çok Hollywood filmi ve dizisinden bilinmektedir. Şimdi şimdiye kadarki en iyi sonbahar pastalarından birinin tekniğine bakalım!


Bütün aile için tatlı patatesli turta

İçindekiler:

Zemin için:

175 gram tereyağlı bisküvi (tercihen tam tahıllı)

2 yemek kaşığı şeker

70 gram tereyağı (yumuşak)

Doldurma için:

500 gram tatlı patates

100 gram tereyağı (yumuşak)

125-150 gram şeker

125 mi süt

2 yumurta

1 torba vanilya şekeri

hindistan cevizi

Tarçın

Hazırlık:

Kurabiyeleri plastik bir torbaya koyun ve çok küçük parçalara bölün. Şeker ve tereyağı ile karıştırın. Karışımı kek kalıbına bastırıp soğutun.

Tatlı patatesleri kabuklarıyla birlikte tamamen yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuk suyla durulayın ve kabuğunu çıkarın. Tatlı patatesi bir kapta ezin, tereyağını ekleyin ve mikserle karıştırın. Şeker, süt, yumurta ve baharatları ekleyin. Dolguyu iyice karıştırın ve kek kalıbına dökün.


Tatlı patatesli böreği 175 derecede yaklaşık 50 dakika pişirin. İsteğe göre bir top vanilyalı dondurma veya çırpılmış kremayla sıcak olarak servis yapın.

Bu arada: Tatlı patatesler sadece inanılmaz lezzetli değil, aynı zamanda çok sağlıklıdır. Geleneksel patateslere göre iki kat daha fazla lif ve bir buçuk kat daha fazla C vitamini sunarlar. Ayrıca antioksidan karotenler, potasyum, kalsiyum ve K vitamini açısından da zengindirler. Gerçekten çok yönlü bir ürün!