SGK gazilerin maasini kestiler


SGK gazilerin maasini kestiler
  • Çalisabilir durumda olan gazilerin erken emeklilikten yararlanma hakkinin kaldirilmasinin ardindan 2013-2016 arasinda bu haktan yararlanan 377 gazinin emekli maasi kesildi.

  • Terörle mücadele operasyonlari kapsaminda yaralanip gazi olanlardan çalisabilir durumda olanlar, devlet kurumlarinda “engelli” statüsünde çalisabiliyor. Malul gaziler, engelli yurttaslara saglanan erken emeklilik hakkindan da yararlaniyordu. Bu yolla gaziler, 3 bin 600 prim günü ve 15 yillik sigortalilik süresiyle emekli olabiliyordu.  
  •  
  • Cumhuriyet’e bilgi veren gaziler, 2013-2016 yillari arasinda SGK’ye yapilan basvurularin kabul edildigini ve emekli ayligi almaya basladiklarini, ancak 17 Aralik’ta kendilerine bu emeklilik islemlerinin “sehven” yapildigi gerekçesiyle maaslarinin kesildigini belirtti. Gaziler, 2013’te yasadiklari hak kayiplari için yasal düzenleme beklerken kazanilmis haklarinin kaybedilmesinden saskinlik duyduklarini belirtti.

  • CHP Genel Baskan Yardimcisi Aykut Erdogdu, “Ülkenin bütünlügü için savasirken, bedeninin bir bölümünü bu ülke için feda etmis insanlarin maaslarini ‘sehven ödeme yapilmis’ diyerek kesmek devlet ciddiyetiyle bagdasmaz” dedi. Erdogdu, “Gazilerimizin ikinci islerinde emeklilige esas olacak prim gün sayisi 3 bin olarak uygulanmalidir” önerisinde bulundu.