Duzenli sexs bir cok hastaliktan koruyor


Duzenli sexs bir cok hastaliktan koruyor

Arastirmalara göre seks, saglik icin bircok ilactan bile daha 'olmazsa olmaz...' ?ste, düzenli seksle gelen mucizeler:
Bilim adamlari, düzenli bir cinsel yasamin uzun ve mutlu bir hayatin kapisini aralayacagini söylüyor.

Kansere karsi korur: Haftada besten cok seks yapan erkeklerde prostat kanseri riski ücte bir azaliyor. Cosmotürk'teki habere göre, bilim adamlari, bunu kansere neden olan maddelerin meniyle birlikte atilmasina bagliyor. Kadinlarin da d üzenli seks sayesinde meme kanseri riskini azaltabilecegi belirtiliyor.

Dogal agri kesicidir: Arastirmalar, seks yapmanin migren agrilarini yok etmeye yardimci oldugunu gösteriyor. Cinsel iliski sirasinda, beyindeki agrilari kesen bölgede aktivite artisi yasaniyor. Kadinlarin cinsel iliski sirasinda salgiladiklari ekstra östrojen regl dönemi agrilarini hafifletiyor

Genc gösterir: 3 bin 500 kisi üzerinde 10 yil boyunca yapilan bir arastirma, haftada en az üc kez seks yapanlarin daha az yapanlara oranla 10 yas genc göründügünü gösterdi.

Depresyona iyi gelir: Güvendikleri partnerle prezervatif kullanmaksizin cinsel iliskiye girmek, kadinlarin depresyona girme ihtimalini azaltiyor. Bilim adamlari, spermde bulunan prostoglandin hormonunun depresyona yol acan hormonlarin dengelenmesine yardimci oldugunu belirtiyor.

Kalbe yararli: Haftada iki veya daha fazla seks yapan erkeklerde kalp krizi riski yari yariya azaliyor. Orgazm sayisi arttikca ömür de uzuyor.

?yi bir egzersiz: Her cinsel iliskide ortalama 200 kalori yakiliyor. Tahrik durumunda nabiz dakikada 70'den 150'ye cikar. Kaslar calisir; karin, bacak, kol ve kalca sikilasir.

Yaralarin kapanmasina yardimci olur: ?svec'te yapilan bir arastirmada, seks sirasinda salgilanan oksitosin hormonu enjekte edilen deney hayvanlarinin yaralarinin digerlerine göre iki kat hizli iyilestigi görüldü.

Direnci artirir: Haftada bir-iki kez seks yapmak, virüslere karsi savasan ve bagisiklik sistemini güclendiren immunoglobin A antikoru seviyesini yüzde 30 artiriyor.