Heyecanli bir seks hayatinin sirri bu


Heyecanli bir seks hayatinin sirri bu

Zevkli bir seksin yolu vücudunuzla barisik olmaktan ve fantezilerden geciyor.

20-40 yaslari arasi seksin en yogun yasandigi, kadin ve erkegin en aktif oldugu yaslardir. Ancak bu yas araliginin disinda da arzulanma arzusunu, vücuduyla barisik olma arzusunu, orgazm tecrübesini, fantezilerini iyi degerlendiren her birey hayati boyunca cinsel yasamini devam ettirebilir.

Yas ilerledikce veya uzun birlikteliklerde cinsel istekte azalma, erkeklerde ereksiyon ve bosalma problemleri, kadinlarda lubrikasyon-kuruma- problemleri meydana gelebilir. Bu gibi faktörler cinselligi de mecburiyettenmiscesine tek düze ve rutin hale getirebilir. Bu rutin yasam; ciftlerin birbirleriyle yakinlasmalari, arzularini muhafaza edebilmeleri, vücutlariyla barisik olmalari, fantezilerini gelistirebilmeleri, cinsel tercihlerini gözden gecirmeleri gibi hususlarla önlenebilir.

Cinsel IQ, kisinin tercihlerini, duygularini, seks sirasindaki kokusu ve cikarttigi sesler ile vücudunu, cinsel aktivitedeki limitlerini, yasak olan ve olmayan noktalari ve yasamak istedigi degisiklikleri muhakeme etmesi ve tüm bu faktörlerle kendini kabullenmesidir. Bu nedenle iyi bir cinsel yasamdaki önemi ölcülemez.

?sTE HATIRLAMANIZ GEREKEN ÖNEML? NOKTALAR:

Seksin vücut görüntüsü ile hicbir alakasi yoktur.

Mükemmel olmayan vücutlar da seksten zevk alir, partnerine zevk verir. Burada taraflarin karsilikli olarak dürüst ve saygili olmalari, cinselligi bu sekilde yasamalari önemlidir. Tatmin edici seksi olusturan pozitif faktörler seks sirasinda cinsel istek, taraflarin müsaade yetenegi, haklarini degerlendirme yetenegi ,cinsellikle ilgili dogru bilgilere sahip olmalari, yeterli heyecani hissetmeleri ve beyinsel konsantrasyon ile karsilikli tensel kokunun birbirine cekici gelmesi olarak özetlenebilir.

Eglenmek de seksin bir parcasidir.

Kisilerin diledigince özgür olmasi, fanteziler kurmasi, dürüstlük ve saygi cercevesinde zevk aldigi seyleri partnerine sunmasi, cinselligi ayricalikli bir armagan olarak algilamasi ve herkesin zevk almaya hakki oldugunu kabullenmesi ile cinsel hayatlari renklenecektir.

Sekste siklik önemli degildir.

Evli bir ciftin seks yapma araliklari tamamen kisilere göre degisen bir durumdur. Hicbir cift seks yapma araligi az diyerek asagilanmamalidir. Ancak sürekli birlikteliklerde veya evliliklerde periyodik bir yaklasimi öneriyoruz. Özellikle karsilikli sicakligi muhafaza etmek acisindan periyodik araliklari önemli buluyoruz. Periyodik belirli araliklarla tatmin edici birlesmeler, ayni zamanda cinsel fonksiyonun devami acisindan da önemlidir.

Sekste cekincelere yer yoktur.

Seksin korkutucu cekince icinde degil, samimi ve acik olarak konusulmasi mutlu bir cinsel yasam icin bir gerekliliktir. ciftler birbirine hoslandigi seyleri söyleyebilmeli, kendini seks sirasinda iyi ve rahat hissetmeli, seksin bir performans gösterisi veya ‘normal’ olmasi gerektigini düsünmemelidir. Bu da ancak karsilikli konusarak mümkün olur.

cocuklu ailelerde seks bitmez.

Unutulmamalidir ki, cocuk sahibi olmak cinsellik acisindan önemli bir faktör degildir. ciftler günlük yasamlarina göre cinsellige ayiracaklari zamani secmeli ve bu zaman zarfinda özellikle birbirlerine konsantre olmalidir.

Sertlesme sorunu

“Tümüyle kafanizda yarattiginiz bir sorun” degildir. Son 25 yilda sertlesme sorunlarinin tibbi bir durumdan kaynaklandigi acikliga kavusmustur. Sertlesme sorununun cogunlukla psikolojik bir yönü olsa da (depresyon, endise ve stresin rolü olabilir), hemen her zaman fiziksel bir nedeni vardir.

Sertlesme sorunu yalnizca yasli erkeklerde görülmez.

Bu durum 40 yasin üzerindeki erkeklerde daha sik görülmekle birlikte, her yastaki erkekte meydana gelebilir. Yapilan yeni bir calisma, 40 ile 70 yaslari arasindaki erkeklerin yaklasik yarisinin zaman zaman sertlesme saglama ve/veya sürdürmede sorun yasadigini ortaya koymustur. Sertlesme sorunlarinin orani yasla birlikte artsa da, tek basina yaslanma, sertlesme sorununun bir nedeni olarak görülmemektedir. Sertlesme sorunlarinin yasli erkeklerde daha sik görülmesinin nedeni, yüksek kan basinci gibi yasa bagli hastaliklardir.

Cinsel iliski icin cok yasli degilsiniz.

Tüm yaslardaki ciftler cinsel iliskiyle ilgilidir. Cinsel yasam saglikli bir iliskinin önemli bir parcasidir. Gercekten de, yapilan bircok arastirmada aktif cinsel yasamin yaslanmanin cok dogal bir parcasi oldugu gösterilmistir.

cift karsilikli cekiciligini yitirmis olsa bile tekrar elde edebilir.

Önemli olan bunu hangi noktada kaybettikleri konusudur. ciftler birbirlerine karsi cekiciliklerini su noktalarda yitirirler: Seks sirasinda yetersiz olmaktan, anormal olmaktan cekinirlerse, seksle ilgili noktalari partnerleriyle konusamazlarsa, seks hakkinda hissettiklerini sözcüklerle ifade edemezlerse. Seks sirasinda veya sonrasinda partnerini yakin hissetmekle, birbirine dokunarak heyecanlanmayi beklemekle, fantezi ve arzularla ilgili sucluluk duymamakla ve erkek-kadin vücudunun nasil calistigini karakterlerini degerlendirmekle tensel uyum ve karsilikli cekicilik tekrar elde edilebilir.