Mila Kunis'in Ukrayna için bağış çağrısı yapti


Mila Kunis'in Ukrayna için bağış çağrısı yapti

4 Mart Cuma günü aktör çift „Mila Kunis“ (38) ve Ashton Kutcher (44) Ukrayna için destek istedi. İkili, GoFundMe platformunda bir bağış kampanyası başlattı. Hedefi 30 milyon dolar toplamak. Çift daha sonra anlaşmaya 3 milyon dolar daha ekleyecek. Kunis ve Kutcher şimdi bu plana büyük bir adım daha yaklaştı: 48 saat sonra bağışların yarısı toplandı.

Mila Kunis, kocasıyla birlikte görülebildiği bir Instagram videosunda "Yolun yarısına geldik. Çok heyecanlıyız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyoruz. Son 48 saat inanılmazdı," dedi. Yaklaşık 16,8 milyon dolar (yaklaşık 15.5 milyon euro) şimdiden bağışlandı.

“Ukrayna için 16 milyon doların üzerinde para topladi”

Ukrayna'da insanların yardıma ihtiyacı var

İkili ayrıca bir videoda eylem çağrısında bulunmuştu. İçinde aktris, diğer şeylerin yanı sıra şunları söyledi: "Ben 1983'te Ukrayna'nın Chernivtsi kentinde doğdum ve 1991'de Amerika'ya geldim." Kendini her zaman bir Amerikalı gibi hissetmiş ve ülkeye her şey için minnettar olsa da, şu anda Ukraynalı olmaktan gurur duyuyor. "Ukrayna'da yaşananlar içler acısı. İnsanlığa yönelik bu tür haksız saldırılara bu dünyada yer yok."

Koca Kutcher, Ukrayna halkının cesaretine hayran olduğunu da sözlerine ekledi. Aynı zamanda çift, kendilerini emniyete alan kişilerin şu anda yardıma ihtiyaçları olduğunun farkına vardı. Aktör, "Şu anda en büyük zorluk lojistik. Barınağa ihtiyacımız var ve bölgeye malzeme ve kaynak sağlamamız gerekiyor" dedi.

Toplanan bağışlar Flexport.org ve Airbnb.org kuruluşlarına fayda sağlıyor. Flexport şu anda Polonya, Macaristan, Romanya, Slovakya ve Moldova'daki mülteci kamplarına yardım malzemeleri sağlıyor. Airbnb çevrimiçi portalı, Ukrayna'dan gelen mülteciler için ücretsiz geçici konaklama sağlar. Hollywood yıldızları "GoFundMe" web sitelerinde, bağış kampanyasının "mülteci ve insani yardım üzerinde doğrudan bir etkisi olması" amaçlandığını açıkladı.