Ünlü Elon Musk Tesla patronu Twitter'ı satın aldı


Ünlü Elon Musk Tesla patronu Twitter'ı satın aldı

Tesla patronu kısa mesaj servisi Twitter'ı satın aldı.

Elon Musk bunu aylarca süren çekişmelerin ardından bir tweet ile duyurdu.

Neredeyse sonsuz bir ileri-geri gidişat sona erdi: Tesla patronu Elon Musk (51) artık aynı zamanda Twitter'ın da başı. Perşembe öğleden sonra kısa mesaj servisindeki bilgileri kendisi açıkladı. Sosyal ağın reklam verenlerine yönelik bir gönderide multi-milyarder şunları yazdı: "Twitter'ı aldım çünkü medeniyetin geleceği için çok çeşitli inançların sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital alana sahip olmak önemli. şiddete başvurmadan yapılır."


Sosyal ağların "sağ veya sol yankı odalarına" bölüneceği gözlemini yaptı. Bu daha fazla nefrete neden oldu ve toplumu daha da böldü. Öte yandan Twitter, her şeye izin verilen bir "korku yeri" haline gelmemeli. Ancak: Platform “herkes için sıcak ve davetkar” olmalıdır. Servetini artırmak için bu satın almayla ilgilenmezdi. Bu projedeki başarısızlığın "gerçek bir olasılık" olduğunun farkındaydı.


İlk 13 milyar ABD dolarının zaten aktığı söyleniyor


Wall Street Journal'a göre, toplam 46,5 milyar doların ilk 13'ü şimdiden aktı. Musk, Nisan ayında Twitter ile devralmayı kabul etti, ancak Temmuz ayında teklifini geri çekti. Nedeni: Şirket ona sahte hesaplar hakkında yanlış bilgi verdi. Ancak kısa mesaj servisi, satın alma sözleşmesine uyulmasında ısrar etti ve dava açtı. Musk, daha sonra Ekim ayında, aleyhindeki dava karara bağlandıktan sonra Twitter'ı satın alacağını duyurdu.